'Hebrang je kupovao drugorazrednu opremu'

Vlasnik Medikola Ivan Rajković optužio je Andriju Hebranga da je kupovao drugorazrednu radiološku opremu.

6.4.2011.
9:38
VOYO logo

"Andrija Hebrang je kupovao drugorazrednu radiološku opremu", ustvrdio je Rajković u trećem Dnevniku HTV-a. Rajković nije obrazložio o čemu se konkretno radi, a pojašnjenje nije dao niti Hebrang.

"Ne znam što je u glavi tog čovjeka. Nemam pojma o čemu priča. Tvrdi da sam ja sjedio u nekim povjerenstvima i da sam nabavljao nekakvu radiološku opremu. Morat će svoje tvrdnje objasniti na sudu", rekao je Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovac smatra da se aferom Medikol ne treba baviti saborsko povjerenstvo za zdravstvo, na čijem je čelu, već USKOK. Smatra da je najvažnije utvrditi pod kojim uvjetima 2007. Medikol sklopio ugovor s HZZO-om za PET/CT pretragu.

SDP zove Milinovića u Sabor

Ne pojavi li se ministar zdravstva Darko Milinović u Saboru i Odbor za zdravstvo ne izvijesti o aferi Medikol SDP će osnovati istražno povjerenstvo, zaprijetio je to Rajko Ostojić, esdepeov potpredsjednik Odbora za zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjedočimo situaciji da bivši ministar Neven Ljubičić i aktualni ministar Milinović te bivši ravnatelj HZZO-a Bergman i aktualni ravnatelj Strizirep prebacuju odgovornost za privatni monopol jedni na druge. Svjedočimo situaciji da je netko dozvolio privatnoj tvrtki monopol, da 'cure' dokumenti iz ministarstva i HZZO-a. Sljedeći korak bit će osnivanje istražnog povjerenstva zbog prelijevanja javnog novca u privatne ruke", upozorio je Ostojić.

Šef Odbor Hebrang obećao je ministru Milinoviću prenijeti poruku te je upozorio da se ne smije zaboraviti kako je cijela priča počela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A počela je na način, kaže Hebrang, da su se njemu obratili iz Udruge radiologa pismom u kojem stoji kako jedna privatna kuća traži 20-ak radiologa i kardiologa da prijeđu k njima u radni odnos. Hebrang je poručio i kako USKOK treba ispitati sporne ugovore te da njega zanima prvenstveno "zbog čega se gase odjeli i zašto stručnjaci koje je država školovala prelaze u privatni sektor".

Vezani članci:

arti-201104050332006 arti-201103300063006 arti-201104040039006 arti-201104050030006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo