HDZ: / Zubović ostao bez fotelja, kad će Bianca?

HDZ nastavlja s čistkama! Danas je sa svih funkcija s kojih je mogao biti maknut u ovom trenutku smijenjen Mario Zubović, bliski Sanaderov prijatelj.

12.1.2010.
17:23
VOYO logo

"Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice pod predsjedanjem predsjednice Jadranke Kosor raspravljalo se o predsjedničkim izborima, a obavljena je i detaljna analiza rezultata po županijama.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo je donijelo odluku o razrješenju obnašanja dužnosti političkog tajnika HDZ-a, dr. Maria Zubovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedništvo je predložilo Klubu zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru razrješenje dr. Maria Zubovića s mjesta potpredsjednika kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru, te da se pokrene postupak njegova razrješenja s dužnosti predsjednika Odbora za vanjsku politiku i predsjednika Izaslanstva Hrvatskog sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-Europske unije, a zbog stajališta i propusta koji su u suprotnosti s Programom i Statutom stranke", navodi glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak u priopćenju medijima.

Jarnjak: Neće izletjeti iz stranke

Glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak kazao nam je da Zubović neće biti izbačen iz stranke i naglasio da nije maknut s ama baš svih funkcija zbog svog neposluha. Ostaje član Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU i neće ga izbaciti iz izaslanstva Sabora u zajedničkom odboru Hrvatske i EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je i dalje naš član. Nismo razgovarali ni o kome drugome tko je bio na Sanaderovoj konferenciji", kazao je Jarnjak. Po čemu je Zubović više kriv, upitali smo Jarnjaka, od primjerice Luke Bebića koji je ljutito napustio sjednicu Predsjedništva na kojoj je izbačen Sanader ili Biance Matković koja se evakuirala iz središnjice HDZ-a prije dolaska novinara na čuvenu Sanaderovu presicu.

"Ne mogu sada, na sastanku sam", otpilio nas je glavni tajnik HDZ-a. Pretpostavlja se da je šefica HDZ-a okrenula "palac dolje" Zuboviću zato što je bio glavni organizator kobnog sastanka i konferencije za medije 3. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001030102006 arti-201001120123006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo