NOVI DAN, NOVI UHLJEB: / Jedan od najbogatijih HDZ-ovaca u 59. godini dobio dobar posao državnoj firmi

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Maček

Bivši politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak u 59. je godini krenuo u novi karijerni izazov.

27.9.2017.
7:28
PIXSELL, Patrik Maček
VOYO logo

Na natječaju objavljenom usred ljeta zaposlen je na neodređeno vrijeme u državnoj tvrtki Odašiljači i veze. Ondje obavlja funkciju savjetnika Uprave.

A upravo tu tvrtku posjetili su resorni ministri zbog otvaranja jednog obnovljenog dijela zgrade pa su njihov posjet novinari iskoristili kako bi nadležne upitali je li usred brojnih uhljebljivanja u državnu službu i Čuljak klasičan primjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko se ljudi javilo na natječaj te po čemu je Čuljak bio kompetentniji od drugih direktor OiV-a Mate Botica je odgovorio: "Natječaj kao i svi natječaji koji se objavljuju na našim internetskim stranicama, gospodin Čuljak se javio, zadovoljio sve kriterije".

Na pitanje da je bilo dosta kritika da je to u principu čisto uhljebljivanje Botica je dodao: "Ne, ja to ne bih tako nazvao, to je dosta grub izraz. A drugo, kolega Čuljak je itekako kompetentan". Čuljak, svojedobno politički tajnik HDZ-a dok je stranku vodio Tomislav Karamarko, prema imovinskoj kartici važi za jednog od najbogatijih HDZ-ovaca – sa satelitima i odašiljačima baš i nema puno veze. Za oporbu, njegovo je zapošljavanje uvredljivo i bezobrazno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klasično političko uhljebljivanje, ali na najjače. Dakle, imate legitimna uhljebljivanja na mjesta državnih tajnika koja su prolazna ", kazao je za RTL SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo