HDZ / Šimi Krasić neće oprostiti 'kamione' i unuka

Nakon 16 godina na dužnosti glavne državne revizorice Šima Krasić odlazi u mirovinu.

12.7.2010.
21:56
VOYO logo

Državna revizorica Šima Krasić u 16 godina mandata preživjela je 5 premijera. Potpisala je više od 12 tisuća revizija u kojima je secirano trošenje stotina milijardi državnih kuna. Sada joj se sprema mirovina, doznaje dnevnik.hr.

HDZ šuti, a već imaju novog kandidata kojega bi Hrvatski sabor mogao potvrditi u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna državna revizorica pak poručuje: "Zadovoljna sam svojim poslom. Ukoliko netko ocijeni da sam ja neophodna, jedino bi u tom slučaju ostala".

Tvrdi da na ono što radi politika nikada nije utjecala. "Nisam imala velikih problema s tim, znate u svakom poslu ima problema i to je posao koji je jako odgovoran i koji u nekim momentima iznosi nepovoljne podatke u javnost ali znate mi smo javna institucija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimi Krasić navodno je presudila revizija nabave MORH-ovih kamiona. HDZ-ov ministar Rončević odustao je od javne nabave i odlučio se za pogodbu. Oporba je reviziju poslanu u Sabor smatrala nepotpunom.

"Mi smo naveli da smo mišljenja, i sada postoji, mišljenja da je trebalo postupak dovršiti po započetom, znači po javnom, a mi nismo mogli dati nalog jer revizija nema taj mandata nekome nešto zabrani, naredi", objašnjava Krasić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnju na rad Šime Krasić bacili su i poslovi unuka Luke Ivančića. 20-godišnjak s milijunima natjecao se za kupnju dugoreške pamučne industrije. Pokazalo se da je samo posrednik, a u namjere poduzetnog unuka baka ne sumnja. Tvrdi da nije znala za biznis unuka studenta.

Prethodni članci:

arti-201004120473006 arti-201003030063006 arti-201003040074006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo