HDZ SE RUGA MOSTU: / 'Predvođeni dežurnim agresivcem Grmojom, blamažu su proglasili pobjedom kao Siročići u filmu Warriors'

Image
Foto: Twitter / Pixsell

Nakon izglasavanja Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, HDZ se u priopćenju narugao Mostu

23.3.2019.
16:52
Twitter / Pixsell
VOYO logo

I dok se Mostovci na društvenim mrežama hvale fotografijom svojih zastupnika koji su se 40 sati "borili za narod", nakon što je jučer Hrvatski sabor donio Zakon o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, danas je HDZ izdao priopćenje u kojem su se narugali Mostu koji je podnio 888 amandmana na zakon i izazva najdulju raspravu o nekoj točki dnevnog reda u povijesti Sabora. Pritom su Most nazvali "kreativcima destrukcije", a Nikolu Grmoju "dežurnim agresivcem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Završilo je upravo onako kako je Mostovim zastupnicima, predvođenima dežurnim agresivcem Grmojom, i bio najavio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković: 'Ne nadajte se da ćemo baciti koplje u trnje zato što idete na iscrpljivanje! Saborska većina neće ustuknuti pred vašim pokušajem opstrukcije & destrukcije! Ako treba, glasovat ćemo i u ponoć!' Tako i bi...", napisali su u priopćenju HDZ-ovci.

'Tlačenje nacije'

Prozvali su Most za "tlačenje nacije i saborske službe" te ustvrdili da su ostali "sami kao Pale na svijetu", a "vlastitu blamažu proglasili pobjedom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Negdje nakon pola noći s petka na subotu Sabor je sa stabilnom i čvrstom većinom, s 81 glasom ZA (bez ijednog protiv ili suzdržanog), donio - punim nazivom - Zakon o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma.

Image
PLENKOVIĆ STOJI IZA PRIJEDLOGA ZAKONA O FINANCIRANJU POLITIČKIH AKTIVNOSTI: /

'To je razumna promjena'

Image
PLENKOVIĆ STOJI IZA PRIJEDLOGA ZAKONA O FINANCIRANJU POLITIČKIH AKTIVNOSTI: /

'To je razumna promjena'

Mostovci su se, očekivano, propisno osramotili i doživjeli novi debakl. Dva dana tlačili su i sebe i naciju i saborske službe neprekidno raspravljajući sami sa sobom o svojih tzv. 888 amandmana, sve s jedinim ciljem (ostalo su izlike & već dosadne frazetine) da se ne donese zakon kojim će referendumske inicijative ubuduće morati, poput svih ostalih političkih aktera, prijavljivati tko ih financira. Tvrde da govore „u ime naroda“, a od naroda žele sakriti tko ih plaća!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, prije glasovanja, sami kao Pale na svijetu, bez ijednog zastupnika iz neke druge oporbene opcije koji bi držao svijeću njihovom samosramoćenju, utekli su iz sabornice - kao što su pobjegli i kada je trebalo obraniti Vatikanske ugovore od nasrtaja ljevice. A još su vlastitu blamažu proglasili „pobjedom“, slično kao kad se Siročići u kultnom filmu 'Warriors' tješe da su važni i moćni", kažu u HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo