'KAO NEKI DUŽNOSNIK KREMLJA' / HDZ opleo po Milanoviću: 'Dok Francuska i SAD šalju borbene avione da pomognu, on tjera naše saveznike'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

HDz je na Facebooku žestoko reagirao na Milanovićevu zabranu preleta stranih vojnih zrakoplova iznad Hrvatske smatrajući da on time sprječava savezničku pomoć u zaštiti zračnog prostora

15.3.2022.
22:02
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

U okviru planiranih bilateralnih aktivnosti Hrvatske vojske s francuskom ratnom mornaricom, provedena je zajednička vježba pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i francuskih pilota aviona Rafale s nosača zrakoplova “Charles de Gaulle”.

Zajednički letovi provedeni su u zračnom prostoru iznad Istre i Kvarnera, Like i Korduna te iznad gradova Rijeke, Pule i Zadra. Hrvatski i francuski piloti preletjeli su i iznad Zagreba između 16.45 i 17.45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovićeva naredba

Nakon toga je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, Zoran Milanović dao zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj.

Image
'TKO JE ODGOVORAN ZA UZEMIRAVANJE GRAĐANA?' /

Milanović: 'Zapovijedam Hranju da najstrože zabrani prelete vojnih aviona iznad Hrvatske'

Image
'TKO JE ODGOVORAN ZA UZEMIRAVANJE GRAĐANA?' /

Milanović: 'Zapovijedam Hranju da najstrože zabrani prelete vojnih aviona iznad Hrvatske'

Na to su prilično burno reagirali iz HDZ-a, između ostalog usporedivšina Facebooku Milanovića s "nekim dužnosnikom iz Kremlja". Njihov komentar Milanovićeve naredbe prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok Francuska i SAD šalju borbene avione da pomognu u zaštiti hrvatskog neba, Milanović tjera naše saveznike?! Premda je dugo negirao ruske pretenzije na Ukrajinu, Milanović bi napokon trebao postati svjestan da Rusija u Ukrajini, ne tako daleko od Hrvatske, provodi vojnu invaziju i brutalnu agresiju, najveći vojni pohod na tlu našeg kontinenta još od Drugog svjetskog rata, koji je prijetnja sigurnosti cijele Europe.

Neki dužnosnik Kremlja

Milanović ponovno maltretira načelnika GS OSRH koji je zasigurno zadovoljan time što su saveznici poslali hrvatskoj pomoć u zaštiti zračnog prostora i time što Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i francusko mornaričko zrakoplovstvo sudjeluju u zajedničkoj vježbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok SAD i Francuska šalju Hrvatskoj poruku suradnje, podrške i sigurnost, Milanović opet nastupa neodgovorno i protivno interesima hrvatskog naroda. Kao da slušamo nekog dužnosnika Kremlja…", stoji u HDZ-ovu komentaru na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo