prozivka desnice / HDZ prozvao Škoru i Most: 'Pozivaju se na Tuđmana u predizborne svrhe, a na obljetnicu smrti ni riječi'

Mnoge javne ličnosti iz političkog života odale su počast prvom predsjedniku Tuđmanu

10.12.2019.
16:17
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković položili su u utorak na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana zajednički vijenac u povodu 20. obljetnice njegove smrti.

Uz njih, polaganju vijenaca na Mirogoju nazočili su ministar obrane Damir Krstičević, ministar fondova Europske unije Marko Pavić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar turizma Gari Cappelli, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, članovi obitelji Tuđman i drugi predstavnici vojnog vrha te javnog i političkog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franjo Tuđman ostavio je neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda, poručio je Plenković i novinarima izjavio kako su se na Tuđmanovom grobu okupili kao državni vrh, ali i kao brojni poštovatelji njegova djela, državničke uloge u presudnim trenucima za hrvatsku slobodu, neovisnost, demokraciju, oslobađanje okupiranih područja i mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja.

Poštovanje odaju, dodao je, i Tuđmanovom vrlo jasno zacrtanom smjeru razvoja hrvatskog društva u političkom, gospodarskom, socijalnom i međunarodnom pogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

HDZ se povodom 20. obljetnice smrti Franje Tuđmana oglasio i na Facebooku gdje je u bizarnoj objavi prozvao predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru, Mostovce, ali i Velimira Bujanca jer se na današnji dan nisu sjetili prvog hrvatskog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Evo, čekali smo do 14:00, ali na 20. obljetnicu smrti dr. Franje Tuđmana ni Škoro, ni Grmoja, ni Most, ni Bujanec na svojem FB-u nemaju ni slova o utemeljitelju suvremene hrvatske države. Ali će se svejedno na njega „pozivati“ u predizborne svrhe i imati obraza HDZ-u dijeliti lekcije. Doduše, za Bujanca nas ignoriranje dr. Tuđmana i ne čudi. Njegovom najboljem prijatelju ionako je oduvijek Alija Izetbegović bio bliži nego Tuđman, Armija BiH nego HVO", objavljeno je na HDZ-ovoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo