jarnjaka nema nigdje / HDZ predao liste: Miroslav Tuđman u bitci za Zagreb!

Predsjedništvo HDZ-a predvođeno Jadrankom Kosor iza 18 sati stiglo je u Sabor kako bi Državnom izbornom povjerenstvu predali svoje liste za nadolazeće parlamentarne izbore.

14.11.2011.
18:25
VOYO logo

Suprotno dosadašnjoj HDZ-ovoj praksi, oni su predali izborne liste DIP-u nešto iza 18 sati. Osim predsjedništva stranke i Jadranke Kosor, u Hrvatski sabor stigli su i Željko Kerum te Nevenka Bečić.

Zbog loših rezultata koje u 1. izbornoj jedinici ostvaruje njezina stranka, šefica HDZ-a Jadranka Kosor odlučila je da neće, kao na prošlim izborima, predvoditi stranačku listu.

Dok se na čelu 1. liste nalazi Gordan Jandroković, ona nosi listu u 5. izbornoj jedinici, gdje će joj protuteža iz Kukuriku koalicije biti SDP-ovac Igor Dragovan.

Iznenađenje njihovih lista jest Miroslav Tuđman koji je dobio drugo mjesto u 1. izbornoj jedinici, a najveći gubitnik je sigurno Ivan Jarnjak, koji se nije našao ni na jednoj listi.

"Na listama ima novih, mladih ljudi i sigurna sam kako će iznenađenja biti pozitivna", rekla je premijerka te dodala kako je bilo teško složiti liste.

Upitana što HDZ nudi na izborima odgovorila je da je ta stranka predložila program koji se naslanja na program Vlade u posljednje dvije godine, kroz koji je Hrvatska završila pregovore za ulazak u EU.

"Najavljujemo sve poslove koji su naslonjeni na ono što smo do sada napravili u osnaživanju hrvatskog gospodarstva, puno važnih projekata, novih investicija, ali isto tako i dalje na snažnu i čvrstu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala", kazala je Kosor.

Splitski gradonačelnik Željko Kerumo je treći na listi u 10. izbornoj jedinici, a njegova sestra Nevenka Bečić našla se kao sedma na listi u 9. jedinici. Kandidat Kerumove liste još ima i sedmo mjesto u 10. jedinici.

Gradonačelnik grada pod Marjanom izrazio je uvjerenje da će koalicija HDZ-a i Građanske stranke pobijediti u 9. i 10. izbornoj jedinici, u kojima je, kazao je, realno očekivati 18 ili 19 mandata.

"Kukuriku koalicija prerano se počela veseliti i prikazivati ankete, istraživanja koja su nerealna i neobjektivna. Nerealno je da će netko dobiti 95 ili 100 mandata, tako da je sada priča drugačija s koalicijom mene i HDZ-a", poručio je Kerum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo