HDZ-ovci ljuti: Mi ne kotrljamo kamenje!

Zadarski HDZ u nedjelju je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare povodom izjave Ingrid Antičević Marinović izrečene nakon pressice u SDP-u u subotu.

1.8.2010.
20:00
VOYO logo

"Rekla je da je HDZ očito pokrenuo izbornu kampanju jer je krenula turneja Rolling Stonesa, odnosno kotrljajućeg kamenja koje premijerka polaže na svakom koraku. Svaka čast Stonesima, ali nazvati polaganje kamena temeljca za stanove stradalnika Domovinskog rata kotrljanjem kamenja je uvreda za stradalnike, branitelje, za sve nas u Zadru koji godinama radimo na ovom projektu. Na ovu izjavu sigurno će reagirati i branitelji", objasnio je Željko Lončar, zamjenik Božidara Kalmete u županijskom HDZ-u.

arti-201007310200006Jadranka Kosor se uvijek brinula za branitelje, a gradnja novih stanova na predjelu Crvenih kuća garancija je da oni neće biti zaboravljeni, dodao je Živko Kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi Jutarnji list, zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić objasnio je da premijerka Kosor u ponedjeljak polaže kamen temeljac za jednu od zgrada na Crvenim kućama. Plan se dugo pripremao, gradit će se stanovi za stradalnike, stanovi POS-a, socijalni stanovi, ali i škola, vrtić, društvene prostorije. Grad je sredio dokumentaciju za gradnju tri zgrade s ukupno 195 stanova, a još jednu sa 65 stanova gradi MORH.

"Govoriti o kotrljanju kamenja za ovakav projekt je izvan pameti jer se radi o novom razvojnom koraku za ovaj dio grada u kojem se uređuje i infrastruktura", zaključio je Vrančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik MO Crvene kuće Željko Šoša je kazao kako očito nekima smeta što na prostoru nekadašnje kasarne sada kreće stambena gradnja, te da bi oni kojima smeta gradnja stanova za stradalnike Domovinskog rata više željeli da je tamo ostala kasarna sa zvijezdom petokrakom.

Na kraju su čelnici HDZ-a pozvali i javnost da osudi istup predsjednice zadarskog SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo