HDZ-ovci bojkotirali sjednicu na kojoj je govorio Jospović

14.11.2010.
19:26
VOYO logo

Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Trogira, održanoj u hotelu Bellevue u povodu dana Sv. Ivana Trogiranina, zaštitnika toga grada, a na sjednici je, uz ostalo, spominjana i legenda o Hrvatu koji je od Boga izmolio "najljepši komad zemlje", koju je predsjednik komentirao.

Naime, trogirski je gradonačelnik Damir Rilje (SDP) obraćajući se nazočnima, ispričao legendu o Hrvatu koji je otišao Bogu pomoliti se, te mu je Bog dao „najljepši komad zemlje“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Josipović je čestitajući Dan Trogira, u svojem obraćanju istaknuo kako je pažljivo slušao legendu o Hrvatu i Bogu, koju je ispričao trogirski gradonačelnik.

„Ali ja znam i nastavak (legende). Prošla su stoljeća i tisućljeća i Hrvati žive na svojoj prelijepoj zemlji, ali ih je shrvala kriza – pad proizvodnje, nezaposlenost, razni problemi, nedostatak investicija i sve ono što opterećuje sve nas koji radimo u Hrvatskoj", rekao je Josipović, te dodao kako "Hrvat opet ode Bogu i kaže: 'Bože dragi, dao si prosperitet našim susjedima, Europljanima si dao veliki brutoproizvod – izvoz i prosperitet a mi imamo krizu. Učini nešto i za nas' “.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Josipovićevim riječima, "Bog je na to Hrvatu rekao: ' Dragi moj, vrati se lijepo u svoju prelijepu zemlju koju sam ti dao, zasuči rukave i u 2011. godini iziđi iz krize' “.

Nakon ovih Josipovićevih riječi uslijedio je buran pljesak sudionika svečane sjednice Gradskog vijeća Trogira, a Josipović je naglasio kako bi se „morale provesti bolne reforme, zaustaviti strančarenja i predizborna prepucavanja te se posvetiti radu odlučno s puno napora i odricanja“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ja sam siguran da će Hrvati to (Božje riječi) poslušati, jer je to jedini izlaz da Hrvatska osigura svoj prosperitet, članstvo u Europskoj uniji koje nije cilj nego sredstvo“, kazao je.

Po završetku svečane sjednice trogirskoga Gradskog vijeća novinari su pitali predsjednika Josipovića što je bila poruka njegova istupa glede legende o Hrvatu i Bogu, a on je odgovorio da je to bila "mala šala". "Poruka je bila ta da nema nikakvog čuda koje će riješiti naše probleme", i "moramo zasukati rukave", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko mora raditi svoj posao, od vrha države - Vlade koja vodi gospodarsku politiku da provede reforme i ubrza ih te da se poprave ona mjesta koja su lošija i ne daju rezultate, ali je odgovornost i na svakomu od nas koji radimo druge poslove“, rekao je predsjednik Josipović.

Sjednica bez HDZ-ovaca Inače, svečanoj sjednici trogirskoga Gradskog vijeća, koje ima ukupno 15 članova, nije nazočilo pet HDZ-ovih vijećnika, a nazočni su bili, uz ostale uzvanike, preostali vijećnici - osam iz koalicije SDP-a, HNS-a i HSU-a te po jedan iz HSLS-a i HSP-a dr. Ante Starčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HDZ-ovog Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Trogira Miljenko Rilje novinarima je izjavio da ne žele sudjelovati u radu svečane sjednice jer - kako je kazao - u dvorani "nisu istaknuta državna obilježja", te "nisu osigurana mjesta za HDZ-ove vijećnike, a dominiraju SDP-ovci i njihovi simpatizeri“.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo