ISPAD HDZ-OVCA U SABORU / Bulja nazvao čobanom: Jedan je od najrastrošnijih zastupnika, a u Saboru je jedva aktivan

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U posljednjih godinu i pol dana Bačić se, sudeći prema Parlametru, slabo iskazao u Saboru

6.12.2018.
9:40
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo


Tijekom jučerašnjeg cirkusa u Saboru zastupnik HDZ-a Ante Bačić doviknuo je zastupniku MOST-a Miri Bulju, koji je zajedno s oporbom uzurpirao govornicu zbog odsustva ministra Tolušića o čijem se zakonu raspravljalo, da je čoban.

Nikola Grmoja nije ostao dužan Bačiću pa je tako na njegovo dovikivanje politički tajnik MOST-a s govornice vikao "protiv uništavanja hrvatskog sela, štetočina iz HDZ-a, protiv Ante Bačića, najvećeg uhljeba u saboru". "Pametan si za po******, čobane jedan", uzvratio je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Bačić je u Sabor ušao 19. lipnja 2017. i to kao zamjenik Damira Krstičevića. U posljednjih godinu i pol dana Bačić se, sudeći prema Parlametru, slabo iskazao u Saboru. Tijekom saborskih sjednica izgovorio je 38.163 riječi dok je prosjek po zastupniku 90.648 te je postavio i svega dva zastupnička pitanja i to ministru Krstičeviću. Slabo se iskazao i po pitanju broja govora te ih on ima 15, a prosjek po zastupniku je 66.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najrastrošnijih zastupnika

U životopisu na stranicama HDZ-a za posljednju predizbornu kampanju za Bačića, koji je rođen 16. siječnja 1984. u Splitu, piše da je ekonomist, dok na stranicama Sabora stoji da je diplomirao na splitskom Pravnom fakultetu.

HDZ-ovac iz Split bio je na nizu funkcija u stranci. Bačić je bio predsjednik Mladeži HDZ-a i predsjednik Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, županijski vijećnik i regionalni asistent zastupnika u Europskom parlamentu u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Bačiću su mediji pisali i ranije, ponajviše zbog toga što je zaradio titulu jednog od najrastrošnijih zastupnika. Za usporedbu, prema posljednjim podacima iz srpnja ove godine, Bačić je u šest mjeseci uspio potrošiti 89.488 kuna, dok je SDP-ov Domagoj Hajduković, koji slovi za najrastrošnijeg zastupnika, potrošio 89.913 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo