HDZ-OVA DESNICA O BRAKU S NARODNJACIMA: Culeju je HNS bez Pusić prihvatljiv, a za Hebranga je 'nužno zlo'

Image
Foto: PIXSELL

Novostvorenu koaliciju HDZ-a i HNS-a šefovi tih dviju stranaka pokušavaju ponajprije opravdati potrebom za stabilnom vlašću i prevladavanjem ideoloških podjela.

13.6.2017.
13:39
PIXSELL
VOYO logo

No, čini se da ideološke podjele u obje stranke ozbiljno vriju ispod površine, čemu svjedoči i osipanje nezadovoljnih članova HNS-a te zasad nešto tiši i suzdržaniji glasovi nezadovoljstva u HDZ-u. Stoga je zaniljivo čuti što o koaliciji misle predstavnici desnog krila HDZ-a.

Image
PROČITAJTE TEKST SPORAZUMA IZMEĐU HNS-a I HDZ-a: /

Suradnju definirali na sedam točaka, evo kojih

Image
PROČITAJTE TEKST SPORAZUMA IZMEĐU HNS-a I HDZ-a: /

Suradnju definirali na sedam točaka, evo kojih

Culej: Branitelji su se borili da Štromar može ići na gay-paradu

"Ovi ljudi koji su u HNS-u nikada, ni jednom riječju, mene nisu povrijedili, za razliku od onih koji su izašli", izjavio je za tportal HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej, poznat po nekim problematičnim izjavama. Njemu je posve prihvatljiv HNS bez "lijevog krila" odnosno Vesne Pusić i Anke Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Culej čak nema ništa protiv sudjelovanja novog potpredsjednika Vlade i v.d. predsjednika HNS-a Predraga Štromara na subotnjoj Povorci ponosa.

"Neka ide Štromar kamo god hoće, ovo je slobodna Hrvatska. Neka radi što hoće. Hrvatski branitelji su se borili za jedinstvenu i cjelovitu Hrvatsku i da svatko ima izbor", kazao je Culej dodavši da "u Božjem vrtu ima svega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hebrang: Vjerujem da HNS neće izdržati dulje od jeseni

S druge strane, stranački veteran i jedan od HDZ-ovih 'patrijarha' Andrija Hebrang koji se otvoreno usprotivio Plenkovićevom odricanju od Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih, kaže da između prosječnog glasača HDZ-a i HNS-a stoji ideološka provalija, a koaliciju dviju stranka smatra "privremenim nužnim zlom da ne bi došlo do izbora usred turističke sezone".

"Vjerujem da birači HNS-a i njihovi političari, koji su 20 godina radili sve da zaustave razvoj Hrvatske kao samostalne države, neće izdržati dulje od jeseni', kazao je Hebrang za tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovom mišljenju, isključivanje desnog krila iz HDZ-a u prošlosti je uvijek dovodilo do velikih kriza unutar stranke, ali ne vjeruje da će glasači okrenuti leđa stranci jer "između dva zla uvijek biraju manje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo