POTIČU EMOCIJE / HDZ-ov župan nastavlja kampanju za spas županija: ‘Ne štitimo vlastite stražnjice, nismo uhljebi!'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U pratnji svojih pročelnika, Pauk je jutros dijelio informativne letke koje je izradila Hrvatska zajednica županija

7.5.2016.
16:56
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk ispred šibenskog kazališta jutros je nastavio s kampanjom osvješćivanja građana na temu decentralizacije i reforme regionalne i lokalne samouprave, piše Šibenski portal.

U pratnji svojih pročelnika, Pauk je jutros dijelio informativne letke koje je izradila Hrvatska zajednica županija tijekom provokativne kampanje koja je započela postavljanjem plakata na ulazu u Šibenik s natpisom ‘Dobrodošli u Zadarsku regiju’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj nam je osvijestiti građane što bi se to dogodilo kada bi jedan grad, u potencijalnom regionalnom preustroju, potpao pod drugi centar. Željeli smo osjetiti reakciju ljudi, ali ne reakciju koja će voditi ka zaključcima već potaknuti emocije. Te su emocije bile zapravo ljutnja i to smo htjeli, bez obzira na koga je ta ljutnja bila upućena na mene, na Hrvatsku zajednicu županija, na društvo, na Vladu… Postigli smo ono što smo htjeli, a to je da jedna takva tema kao što je teritorijalni preustroj države bude dovedena na jednu nacionalnu razinu", kaže Pauk.

Dodao je i kako ne rade cijelu ovu kampanju kako bi zaštitili vlastite stražnjice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stalno nam govore da smo potrošači i uhljebi. Istina je kompletno i ekstremno drugačija. Nas u u županijama što se tiče administracije je najmanje, svega 0,85 posto ukupnih državnih službenika. Dakle, od 230 tisuća službenika 0,85 posto je u županijama, odnosno dvije tisuće ljudi. Oni ostvaruju prihode od 3,3 milijardi kuna, a s druge strane u gradovima i općinama imamo devet tisuća ljudi, a oni ostvaruju prihode od 19 milijardi kuna i s treće strane imamo državu sa 140 milijardi kuna proračuna, a na čijim jaslama živi i radi 50 tisuća direktnih službenika i namještenika koji rade po ministarstvima i upravnim tijelima", poručio je Pauk.

Što je još rekao pogledajte na Šibenskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo