HDZ-OV OBAVJEŠTAJAC KOPAL TVITA KAO TEŠKI FILOZOF: 'Postoje poznate poznanice i postoje poznate nepoznanice'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Možda se dogodilo nešto što ne znamo da ne znamo, nešto atipično',

11.6.2019.
15:50
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Nakon katastrofalnog rezultata HDZ-a na izborima za Europski parlament, analitičar Robert Kopal vinuo se u zvjezdano hrvatsko nebo izjavom o famoznom "crnom labudu", fenomenu s kojim je pokušao objasniti neuspjeh stranke. "Možda se dogodilo nešto što ne znamo da ne znamo, nešto atipično... Naime, kada mi iznađemo odgovor na pitanje što ne znamo da ne znamo, onda će to postat 'sad znamo da to znamo'. A onda ćemo to povratno ugraditi u nove modele, u neke politike ili u bilo što drugo što znači da nešto ćemo značajno učiniti da nam se više ne dogodi fenomen što ne znamo da ne znamo", izjavio je svojevremeno glavni analitičar HDZ-a i savjetnik premijera Andreja Plenkovića u objašnjenju "crnog labuda".

Nakon istupa u medijima kojima je pokušao objasniti sve karakteristike "crnog labuda", Kopal je objavio i niz tvitova koji se tiču stvari koje smo svjesni ili nismo svjesni da znamo ili ne znamo. U jednom tvitu naveo je opis četiri vrste ljudi iranskog pjesnika Ibn Yamina. "Onaj tko zna i zna da zna: njegov konj mudrosti dosegnut će nebo. Onaj tko zna, ali ne zna da zna: duboko spava, pa ga trebaš probuditi! Onaj tko ne zna, ali zna da ne zna: njegova šepava mazga na kraju će ga dovesti kući. Onaj tko ne zna i ne zna da ne zna: on će vječno biti izgubljen u svom beznadnom zaboravu!", citirao je Kopal Yamina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznate poznanice i nepoznate nepoznanice

Nakon toga, citirao je i američkog republikanskog političara koji je bio poznat kao najgorljiviji zagovornik američke invazije na Irak 2003. godine, Donalda Rumsfelda: "Postoje poznate poznanice, stvari koje znamo da znamo; i postoje poznate nepoznanice, stvari za koje znamo da ne znamo. Ali postoje također i nepoznate nepoznanice, stvari koje za ne znamo da ne znamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biti u pravu u krivo vrijeme

Na kraju, Kopal je objavio tvit u kojem kaže kako je "biti u pravu u krivo vrijeme, isto kao i biti u krivu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo