izdan kazneni nalog / HDZ-ov gradonačelnik koji je zaposlio kuma u Domu zdravlja osuđen za uhljebljivanje

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Prema kaznenom nalogu, Darko Puljašić je zlorabio svoj položaj i ovlasti

24.8.2018.
15:52
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo


Zbog nezakonitog zapošljavanja kuma u požeškom Domu zdravlja, Općinski sud u Slavonskom Brodu izdao je kazneni nalog protiv HDZ-ova gradonačelnika Požege Darka Puljašića prema kojem je kažnjen sa šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana.

Izdavanje kaznenog naloga skraćeni je postupak zbog čega odluka suda u Slavonskom Brodu nije pravomoćna. Gradonačelnik ima pravo na prigovor, koji mora uložiti do konca kolovoza, a najavio je da će to i učiniti. Tvrdi da će u nastavku postupka dokazati da su optužbe neutemeljene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Slobodna Dalmacija, dužnosnik HDZ-a nije se potrudio niti zadovoljiti zakonsku formu i raspisati makar i fingirani natječaj. Puljašić je bio ravnatelj Doma zdravlja od listopada 2010. do lipnja 2017., kad je postao gradonačelnik.

Prema kaznenom nalogu, on je zlorabio svoj tadašnji položaj i ovlasti na način da je 1. ožujka 2015. jednom od zaposlenika koji je imao ugovor na određeno vrijeme, bez objave javnog natječaja i provedbe postupka natjecanja kandidata, dao ugovor za stalno, što je suprotno Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakako da nije ugodno za nas, no nije riječ o pravomoćnoj presudi, tek o sudskom nalogu i pravilo je da to onda ne komentiramo. Vidjet ćemo u kojem će se to sve smjeru rasplesti… Ako ovakva odluka bude potvrđena, znat ćemo to odrezati", kazao je Slobodnoj Dalmaciji požeški liječnik prof. dr. Željko Glavić, nedavno izabrani predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a.

Tamara Puač, vijećnica u Gradskom vijeću Požege, koja je zbog podizanja kaznene prijave protiv Davora Bernardića izbačena iz SDP-a, kaže kako bi bilo normalno da se nakon ovog kaznenog naloga Puljašić "zahvali biračima, ispriča što je izigrao njihovo povjerenje, pokupi stvari iz gradske kuće i ode".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo