HDZ OŠTRO DEMANTIRA: / 'Vučić neće govoriti u Saboru, to su laži'; Plenković poručio: 'Snizite ton! Pozvao ga je šef EPP-a'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Naglašavamo kako Aleksandar Vučić nije predviđen kao govornik na sjednici Predsjedništva i Političke skupštine EPP-a 19.

7.11.2019.
9:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na jutros objavljenu vijest da će na dijelu Kongresa Europske pučke stranke (EPP) koji se održava u Zagrebu od 19. do 21. studenoga, u Hrvatskom saboru govoriti i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, promptno su reagirali iz HDZ-a tvrdeći da je riječ o "lažima i dezinofrmacijama".

Kako je jutros objavio N1, Vučić je, kao čelnik Srpske napredne stranke, koja je pridružena članica EPP-a, naveden kao jedan od govornika na Kongresu EPP-a čija će radna tijela neke sjednice održati i u zgradi Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HDZ PRIREDIO NOVO IZNENAĐENJE ZA DESNIČARE: /

Aleksandar Vučić ne samo da dolazi u Zagreb, nego će još održati govor u Saboru?

Image
HDZ PRIREDIO NOVO IZNENAĐENJE ZA DESNIČARE: /

Aleksandar Vučić ne samo da dolazi u Zagreb, nego će još održati govor u Saboru?

Ako bude održao govor, bit će to u Areni, ne u Saboru

"Odbacujemo neistine N1 televizije da Aleksandar Vučić drži govor u Hrvatskom saboru. Vezano za ponovno širenje laži i dezinformacija oko održavanja Kongresa EPP-a u Zagrebu, naglašavamo kako Aleksandar Vučić nije predviđen kao govornik na sjednici Predsjedništva i Političke skupštine EPP-a 19. studenog koja će se održati u prostorijama Hrvatskog sabora, kako se to navodilo na portalu N1 televizije", stoji u priopćenju koje je medijima odaslao glasnogovornik HDZ-a Zoltan Kabok.

Iz HDZ-a su pojasnili da Vučić neće govoriti na sjednici Predsjedništva i Političke skupštine EPP-a u zgradi Sabora, nego u Areni na Izbornom kongresu EPP-a, gdje će sudjelovati više od 2000 delegata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković: Vučić pozvan, ali još nije potvrdio dolazak

O najavi Vučićeva dolaska u Zagreb, koji se događa u osjetljivom trenutku, dan nakon obilježavanja obljetnice pada Vukovara, oglasio se i premijer Andrej Plenković nakon jutrošnje sjednice Vlade, a uoči odlaska u Sabor gdje će "braniti" prijedlog državnog proračuna.

"Kongres se održava u Areni, na pripremi i organizaciji skupa radimo već dvije godine. Pozvao ga je predsjednik EPP-a Joseph Daul. Danas smo skupa u Ženevi. Zašto stalno mistificiramo? Apeliram na vas da malo snizite ton", kazao je Plenković novinarima kako prenosi tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kongres EPP-a održat će se u Areni. To je najveći politički skup bilo koje europske obitelji ikada održan u Hrvatskoj. Doći će oko 2000 ljudi. Svi čelni ljudi koji su ili šefovi vlada ili predsjednici stranaka iz političke obitelji EPP-a su pozvani. Mnogi su potvrdili, a koliko mi je poznato gospodin Aleksandar Vučić još nije", kazao je Plenković dodavši da Vučić ima pravo doći jer je pozvan, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo