HDZ LIKUJE NA FACEBOOKU: / 'Tresla se brda, rodila se - oporba! Udruženi populisti svih boja skupili su samo 45 glasova protiv'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ na svojoj Facebook stranici slavodobitno prokomentirao usvajanje državnog proračuna, nazvavši cjelokupnu oporbu populistima

3.12.2018.
21:19
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski sabor danas je usvojio državni proračun za iduću godinu i projekcijama za 2020. i 2021. godinu, sa 79 glasova za, 45 glasova protiv i jedan suzdržan glas, što je HDZ na svojoj Facebook stranici slavodobitno prokomentirao nazvavši cjelokupnu oporbu populistima.

"Tresla se brda, rodila se - oporba! Udruženi populisti svih boja skupili su samo 45 glasova protiv državnog proračuna za iduću godinu. Sabor ga je glatko donio sa 79 glasova ZA. Stabilna parlamentarna većina usvojila je i rebalans proračuna za 2018. godinu", napisali su iz HDZ-a na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SABOR IZGLASAO PRORAČUN ZA 2019.: /

Prihodi 136, rashodi 140 milijardi kuna; zna se i kakvu većinu imaju vladajući

Image
SABOR IZGLASAO PRORAČUN ZA 2019.: /

Prihodi 136, rashodi 140 milijardi kuna; zna se i kakvu većinu imaju vladajući

'Čvrsta većina'

Na svojim službenim internetskim stranicama HDZ se pohvalio kako je proračun izglasan "čvrstom većinom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proračunski prihodi temelje se na planiranom, kontinuiranom rastu gospodarstva i trećem krugu poreznog rasterećenja, a u fokusu rashodovne strane su jačanje fiskalne održivosti, mjere za poticanje razvoja i adekvatna skrb za sve slojeve stanovništva. Na prihodnoj strani najveći se priljev očekuje od PDV-a (51,8 milijardi) te od ostalih poreza i trošarina (15,7 milijardi kuna)", piše HDZ te nadodaje da je usvojen i rebalans državnog proračuna za ovu godinu.

Protestirana jamstva Uljanik grupi najveća promjena

"Prema prijedlogu izmjena državnog proračuna ukupni će prihodi biti povećani za 144 milijuna kuna u odnosu na originalno planirane te će iznositi 129,2 milijarde kuna. Rebalansom se na poreznim prihodima planira prikupiti 2,1 milijarda kuna ili 2,7 posto više nego što se originalno predviđalo proračunom za ovu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća promjena u rebalansu je pitanje protestiranih jamstava danih Uljanik grupi, a efekt plaćanja procjenjuje se na oko 2,5 milijardi kuna do kraja godine", piše HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo