potpisan ugovor / HCR-u dodatnih 4,7 milijuna eura za razminiranje: upotrijebit će se za područja pogođena poplavama

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

HCR navodi da će taj novac biti upotrijebljen za razminiranje područja pogođenih poplavama u Vukovarsko–srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji

19.5.2015.
14:39
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) i Hrvatski centar za razminiranje (HCR) potpisali su u utorak dva grant ugovora po programu IPA 2011, kojima je HCR-u za razminiranje dodijeljeno nešto više od 4,7 milijuna eura, od čega gotovo četiri milijuna eura nepovratnog novca.

HCR navodi da će taj novac biti upotrijebljen za razminiranje područja pogođenih poplavama u Vukovarsko–srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Realizacijom poslova razminiranja u Vukovarsko–srijemskoj županiji pridonosi se ostvarenju strateškog cilja postavljenog za ovu godinu, tj. potpunom uklanjanju minske opasnosti na području te županije, a realizacija poslova razminiranja na području Osječko–baranjske županije omogućit će cjelovitije rješavanje obrane od poplava na područjima uz Dravu", ističu u HCR-u.

Podsjećaju kako su od 2011. godine, uz stručnu pomoć i suradnju sa SAFU-om te Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondovima, u sklopu IPA programa uspješno prijavili čak deset različitih grant ugovora vrijednih 18,8 milijuna eura te osigurali nepovratni novac iz EU za financiranje razminiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike