NOVINARU POLICIJSKA ZAŠTITA / Hassan za Direkt o ruskim prijetnjama: 'Dobio sam poruku bivšeg savjetnika veleposlanstva Rusije...'

Image
Foto: RTL

Rusima se nije svidio Hassanov tekst o Ramzanu Kadirovu pa su mu diplomati poručili da će ga prevesti i izravno poslati zloglasnom čečenskom vođi

3.5.2022.
23:14
RTL
VOYO logo

Dan je slobode medija. Dobra je vijest da barem po nečemu nismo najgori i nismo uz bok Rumunjskoj i Bugarskoj. Naime, reporteri bez granica kažu da smo po slobodi medija u skupini zemalja gdje je stanje zadovoljavajuće. Bolji smo doslovno od svih zemalja bivše Jugoslavije.

Ali zanimljivo je i da je baš danas, na svjetski dan slobode medija, jedan od naših najcijenjenijih novinara, ratni reporter i česti gost Direkta, Hassan Haidar Diab dobio policijsku zaštitu. Prijetila su mu dvojica ruskih diplomata, koji su protjerani iz Hrvatske sredinom travnja. Rusima se nije svidio Hassanov tekst o Ramzanu Kadirovu pa su mu diplomati poručili da će ga prevesti i izravno poslati zloglasnom čečenskom vođi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je navodno bio i razlog za njihovo izbacivanje iz RH. Uredništvo Večernjeg lista sve je prijavilo policiji te su Hassan i njegova obitelj dobili policijsku zaštitu.

Hassan je pak sve prokomentirao za Direkt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgleda da ne posustaju nakon što su prije mjesec dana kad su bili u Zagrebu uputili prijetnje. Danas mi bivši savjetnik veleposlanstva Rusije, Sidorov u 8 ujutro šalje poruku: 'Hej Hassan, pozdrav, kako si, vidim da opet pišeš super, sjajne članke, ali danas nisu aktualni. Zašto to nisi pisao kada sam bio u Zagrebu?'", ističe.

Zaključuje pak kako ide dalje i kako se neće dati zastrašiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo