'NEMA POTREBE' / Habuš: Ne dam ostavku!

Novopečeni varaždinski gradonačelnik koji je pijan skrivio prometnu nesreću smatra da nema razloga za podnošenje ostavke. Lokalni HDZ-ovci jedva su dočekali da ga iskritiziraju. Habušu smetaju usporedbe s Bandićem.

13.11.2011.
16:27
VOYO logo

Iako varaždinski HDZ vrši pritisak na novopečenog gradonačelnika da da ostavku zbog prometne nesreće koju je skrivio u pijanom stanju, on smatra da za time nema potrebe.

"Ovo što se dogodilo jest moj propust, moja pogreška i odgovarat ću za to ali mislim da je najbolje i za Grad Varaždin da ne podnesem ostavku. Moja ostavka znači nove izbore, a Varaždin nema vremena za nove izbore. Problemi Grada Varaždina su veliki i hitni i treba ih rješavati", rekao Habuš za eVarazdin.hr.

Iako je 2002. godine njegov HNS bio najglasniji u pozivanju na ostavku Milana Bandića koji se tada našao u sličnom skandalu kao i Habaš, on smatra da se ta dva slučaja ne mogu uspoređivati.

"Ovo što se dogodilo jest moj propust, moja pogreška i odgovarat ću za to ali mislim da je najbolje i za Grad Varaždin da ne podnesem ostavku. Moja ostavka znači nove izbore, a Varaždin nema vremena za nove izbore. Problemi Grada Varaždina su veliki i hitni i treba ih rješavati".

Smatra da su prozivke HDZ-a ispolitizirane zbog izborne kampanje.

"Predizborno je vrijeme i mislim da HDZ koristi moj slučaj više kao napad na "Kukuriku koaliciju", a manje kao napad na mene. Ponavljam, svatko ima pravo govoriti što želi i ja sam svjestan da sam napravio pogrešku i spreman sam u potpunosti odgovarati zbog nje. Ali to je moja osobna pogreška, a ne pogreška "Kukuriku koalicije", zaključio je Habuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo