NEMA ŠANSE DA ĆE OVO IGNORIRATI / Milanović će 'podivljati' kad vidi što se priča o njemu, i to na mjestu gdje je godinama sjedio: Pale teške riječi

Image
Foto: Milan Šabić/PIXSELL

Habijanić je ocijenio netočnima tvrdnje da će potencijalnim novim kaznenim djelom biti obuhvaćeni novinari i mediji

8.3.2023.
16:43
Milan Šabić/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan optužio je u srijedu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića za još jedan u nizu nasrtaja na hrvatsko pravosuđe komentirajući njegove najnovije izjave.

"Svjedočili smo još jednom u nizu nasrtaja na hrvatsko pravosuđe, ako pogledamo današnje izjave predsjednika države i povežemo s izjavama velikog dijela oporbe tijekom izvješća glavne državne odvjetnice i predsjednika Vrhovnog suda svjedočimo istom narativu", izjavio je Habijan u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JOŠ JEDAN 'NAPAD' /

Milanović brutalno iskritizirao Plenkovića, a spomenuo je i nove sisavce na Zemlji: 'Izbacuje šovinističke zahtjeve... On bi hapsio!'

Image
JOŠ JEDAN 'NAPAD' /

Milanović brutalno iskritizirao Plenkovića, a spomenuo je i nove sisavce na Zemlji: 'Izbacuje šovinističke zahtjeve... On bi hapsio!'

"Slušamo od predsjednika države kako nije dobro da državno odvjetništvo komunicira s javnosti, a to je upravo ono što mi u Klubu HDZ-a govorimo da je ono što nedostaje, bolja komunikacija glavnog državnog odvjetništva, USKOK-a i Vrhovnog suda o predmetima od interesa za javnost", rekao je te nastavio:

"Neistina koju je izrekao Milanović, a što je identično narativu oporbe, je i da će se najavljenim izmjenama Zakona o kaznenom postupku ograničiti sloboda medija i istraživačko novinarstvo te da su izmjene točkaste odnosno da su se dogodile preko noći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Koga bi on to pomilovao?'

Habijanić je ocijenio netočnima tvrdnje da će potencijalnim novim kaznenim djelom biti obuhvaćeni novinari i mediji te je dodao da bi tim potencijalnim kaznenim djelom bili obuhvaćeni samo konkretni sudionici u kaznenom postupku.

Na upit o izjavi predsjednika Milanovića - da će pomilovati osuđene ako ta 'bruka od zakona' do kraja njegova mandata stupi na snagu - Habijan je kazao da se izmjene odnose na sudionike kaznenog postupka pitajući, koga bi to Milanović pomilovao?; nekoga tko je osumnjičen u kaznenom postupku?.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o tome da curenje informacija iz postupka nije dobro, prije svega, za one koji vode istragu. Na taj način bi svi oni koji bi eventualno bili obuhvaćeni daljnjim postupkom dobili mogućnost da sakriju dokaze. Hajdemo pustiti da se kazneni postupci vode tamo gdje se trebaju voditi, a to nije u javnosti već u institucijama i pravosudnim tijelima", kazao je Habijan.

Osudio je i predsjednikovo prozivanje zastupnika HDS-a Hrvoja Zekanovića i pozivanje DORH-a da ga istraži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo