UJUTRO MAGLA /

Guštajte u nedjelji: Očekuje nas obilje sunca i ugodne topline

Nedjelja će biti idealna za boravak na otvorenom

22.9.2024.
7:01
VOYO logo

U nedjelju nam astronomski stiže jesen u poslijepodnevnim satima, točnije u 14 sati i 44 minuta. Utjecaj anticiklone se nastavlja, no ona će ipak polako slabjeti kako će ciklona iz zapadnog Sredozemlja napredovati prema našim krajevima i do nas stići svojom glavninom u utorak. Oni najosjetljiviji mogli bi već u nedjelju osjećati nadolazeću promjenu i blagi pad tlaka zraka.

Nedjeljno će jutro ponegdje početi s maglom ili sumaglicom. Najizglednije po riječnim dolinama i kotlinama, no neka vas ne iznenadi ako sumaglice bude nakratko lokalno i na moru budući da će vjetar u većini krajeva biti slab. Umjerene bure bit će tek podno Velebita. Jutro u unutrašnjosti svježe uz temperaturu od 6 do 11 °C, na moru slična današnjoj, između 14 i 19 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj obilje sunčana vremena i ugodne topline. Naime, temperatura će biti između 22 i 25 °C, a vjetar slab. Tek prema večeri malo više oblaka stizat će s jugozapada. Vedro ili uz tek poneki oblak na nebu bit će i u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Također uglavnom bez vjetra, a temperatura će biti i nešto viša od uobičajene za drugu polovinu rujna. Vrijeme idealno za boravak na otvorenom. U Dalmaciji nastavak vikenda uz suho te većinom sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bit će prema večeri najavljujući promjenljivije vrijeme u novom tjednu. Najviša temperatura oko 25 °C, no na suncu i znatno toplije pa će mnogi uživati u kupanju i sunčanju. Mjestimice će biti do umjerenog vjetra s mora koje će biti uglavnom malo valovito. Uz slab vjetar te prevladavajuće sunčano vrijeme i na zapadu zemlje uz ugodnu temperaturu, u gorju između 19 i 23 °C, a na sjevernom Jadranu većinom oko 25 °C. Oblaka će prema večeri postupno biti više.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U većem će se dijelu unutrašnjosti u ponedjeljak još zadržati suho, malo kiše može mjestimice pasti u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Od utorka će biti vjerojatnija, no svakako će biti i suhih i sunčanih razdoblja, a uz umjeren, povremeno i jak jugozapadnjak bit će i razmjerno toplo.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će kiše biti ipak češće, u utorak ponegdje vjerojatno i obilnije s izraženijim pljuskovima. Veći dio tjedna bit će u znaku juga i jugozapadnjaka zbog čega će i biometeorološke prilike biti nepovoljnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo