GUŠE SE U NESNOSNOM SMRADU IZMETA: / 'Napravili su nam novu kanalizaciju, a ne možemo pustiti djecu da se igraju ispred kuća'

Image
Foto: RTL/Screenshot

Stanovnici Botinca imaju problem s nesnosnim smradom fekalija nakon rekonstrukcije odvodnog kanala

17.9.2019.
17:23
RTL/Screenshot
VOYO logo

Nakon što je zbog čestih poplava napravljena rekonstrukcija odvodnog kanala, stanovnici Botinca već tri mjeseca imaju problem sa smradom fekalija. Iako istraga još uvijek traje, stanovnici smatraju da postoji greška u novoj kanalizaciji te da fekalije ostaju u cijevima, umjesto da odlaze iz naselja, javlja RTL.

Zbog nepodnošljivog smrada, stanovnici Botinca žale se da ne mogu pustiti djecu da se igraju ispred kuće niti mogu sjediti u svojim dvorištima. "Unazad nekoliko mjeseci nisam popio kavu u svom dvorištu, a da se nisam nagutao smrada i opasnih plinova", kazao je jedan od mještana Botinca za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neispravan nagib cijevi?

Mještani smatraju da fekalije ostaju u naselju zbog neispravnog nagiba cijevi kanalizacije te su uvjereni da je rekonstrukcija napravljena pogrešno. Kako bi ublažili smrad, neki su šaht zatvorili trakom ili su stavili tepih, no službene pomoći još uvijek nema.

Vodopskrba i odvodnja (ViO) zagrebačkog Holdinga odgovorna je za problem, a za RTL su poručili da su kanal "interventno očistili i premjestili lokaciju na kojoj se prazne septičke jame''. Međutim, nisu odgovorili kada će problem biti riješen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da li netko nekog štiti, je li treba sada neka rekonstrukcija, sad se digla buka, velike pare su utrošili, netko mora odgovarati. Ali mali čovjek od institucija nije nikako zaštićen'', izjavio je Zoran Stašević iz Botinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo