ŠTO SE ZAPRAVO DOGODILO SINOĆ U SABORU? / Nikola Grmoja: 'Oporba se ujedinila! Planiramo daljnje korake. Takav čovjek ne može doći na čelo javnog servisa'

Image

'To što su određene stranke imale svoje probleme ne znači da cijelo vrijeme u Saboru nije bilo snažne i konstruktivne oporbe HDZ-u', kaže saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja

15.10.2021.
9:58
VOYO logo

U četvrtak navečer oporbeni zastupnici u Saboru zauzeli su saborsku govornicu i prekinuli raspravu o kandidatu za glavnog ravnatelja HRT-a Robertu Švebu. Sinoćnji događaj na televiziji N1 komentirao je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekavši da se oporba ujedinila.

"Postoji nekakav prag tolerancije oporbe i jasno je da se dulje vrijeme HDZ i koalicijski partneri ponašaju samovoljno. Oni su prekjučer odlučili maknuti važnu točku, a to je strategija borbe protiv korupcije, dan prije presude gdje je na Vrhovnom sudu potvrđena odgovornost HDZ-a za aferu Fimi media. Očito su imali neke informacije", rekao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POBUNA NA MARKOVU TRGU /

Dosad neviđene scene u Saboru: Oporba zauzela govornicu i nisu dali nikome da priđe!

Image
POBUNA NA MARKOVU TRGU /

Dosad neviđene scene u Saboru: Oporba zauzela govornicu i nisu dali nikome da priđe!

'Takav čovjek ne može doći na čelo HRT-a'

Grmoja kaže da je imenovanje glavnog ravnatelja HRT-a stavljeno na dnevni red Sabora na silu.

"Svi znamo da je cjelokupan izbor Šveba na čelo HRT-a pun netransparentnosti, protuzakonit, protustatutaran i protuposlovnički, jer su ga na Odboru za medije išli progurati, a dvoje iz vladajuće većine nije bilo tu. Kako je rekla naša zastupnica Marija Selak Raspudić, deponirali su svoja tijela, iako ih nije bilo", rekao je Grmoja na N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostov zastupnik najavio je i daljnje poteze oporbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi analitičari su posljednjih dana govorili da u Hrvatskoj nema oporbe. Oporbe ima, a to što su određene stranke imale svoje probleme ne znači da cijelo vrijeme u Saboru nije bilo snažne i konstruktivne oporbe HDZ-u. Oporba se ujedinila, isplanirali smo daljnje korake. Učinit ćemo sve što možemo da to zaustavimo. Takav čovjek ne može doći na čelo javnog servisa", rekao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo