GRMOJA OPET OBJAVIO 'KOMPROMITIRAJUĆU DOKUMENTACIJU': / 'Šeks bi se trebao pokriti ušima i više se ne javljati u medijima'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
22.11.2017.
9:35
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Tema današnje konferencije za novinare koju je NikolaGrmoja sazvao u Saboru bio je opet VladimirŠeks i njegova uloga u kreditu koji je Zagrebačka banka odobrila Agrokoru.

Istaknuo je važnost nastavka rada povjerenstva jer će u suprotnom biti teško doći do dokumentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar ne bi bilo potrebno zagrebati i doći do još ovakvih dokumenata, no čini se da je velik strah i otpor onih koji su dosad vladali", rekao je Grmoja.

Govorio je danas o kreditu Zagrebačke banke, namijenjenom za žito koje nije utrošeno u cijelosti što je HNB trebala prijaviti Okružnom javnom tužilaštvu, a oni ići s prijedlogom dalje, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana 6. veljače 1992. podignuta je kaznena prijava od strane HNB-a protiv Zagrebačke banke i glavnog direktora FranjeLukovića jer je iz trezora nestalo šest milijuna njemačkih maraka, a tada je javni tužitelj bio Vladimir Šeks dok je bio ključna osoba kao danas DinkoCvitan, kazao je Grmoja te zaključio da to što Šeks to nikada nije spomenuo pokazuje da je itekako odgovoran.

Inspektori su utvrdili nenamjensko trošenje nepostojeće zalihe kukuruza, Agrokor je lovu dobio i tada praktički na obećanje, kaže Grmoja koji je novinarima pokazao faksimil prijave te tekst u novinama, a sve je pronašao u Državnom arhivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo se ne može nazvati nikako drugačije nego ratno profiterstvo, zaključio je Grmoja i dodao:

"Šeks bi se trebao pokriti ušima i više se ne javljati u medijima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo