900 EURA PO OBITELJI / Grmoja: 'Kroz plinsku aferu, Plenković je četveročlanoj obitelji uzeo ljetovanje'

Image
Foto: Dino StaninPatrik Macek//PIXSELL/Shutterstock

Grmoja je poručio da neće proći Plenkovićevi pokušaji da to prikaže kao redovno stanje i da afera ne postoji jer imaju neslužbene informacije po kojima se razmišlja o smjeni Filipovića i Barbarića, što sasvim jasno pokazuje o kakvoj se aferi radi

12.7.2023.
15:28
Dino StaninPatrik Macek//PIXSELL/Shutterstock
VOYO logo

Zastupnici Mosta ustvrdili su u srijedu da su premijer Andrej Plenković i njegova Vlada kroz plinsku aferu svakoj četveročlanoj obitelji u Hrvatskoj dokapitalizacijom HEP-a uzeli 900 eura, odnosno ljetovanje.

"Zbog odluke Vlade, građani su platili 900 milijuna eura za dokapitalizaciju HEP-a, što znači da je Plenkovićeva Vlada svakom građaninu iz džepa uzela 226 eura kako bi HEP, kojeg vodi HDZ-ovac, nastavio kupovati plin od INA-e pa isti taj plin prodavao tajkunu Vujnovcu i drugima po 10 eura i cent”, rekao je na konferenciji za novinare Nikola Grmoja (Most).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je pritom da su Plenković i hvarski kartel dokapitalizacijom uzeli četveročlanoj obitelji 900 eura, odnosno ljetovanje.

Image
PLINSKA AFERA /

Ekskluzivno! Imamo dokument kojim je HEP Vladi najavio što će s viškovima plina. USKOK od jutros u HEP-u

Image
PLINSKA AFERA /

Ekskluzivno! Imamo dokument kojim je HEP Vladi najavio što će s viškovima plina. USKOK od jutros u HEP-u

Grmoja je poručio da neće proći Plenkovićevi pokušaji da to prikaže kao redovno stanje i da afera ne postoji jer imaju neslužbene informacije po kojima se razmišlja o smjeni Filipovića i Barbarića, što sasvim jasno pokazuje o kakvoj se aferi radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi tražimo glavu ove koruptivne hobotnice, a to je premijer Plenković", istaknuo je Grmoja.

Kazao je i da ima pravnih mišljenja po kojima HEP nije morao kupovati plin od INA-e, odnosno INA ga je morala prodati, ali ne znači da ga je HEP morao kupiti i tu se prepoznaje očita namjera pogodovanja plinskim tajkunima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja smatra da je plinska afera katarzična jer je prokazala Plenkovićevu vladu, ali i neke koji nastupaju danima u obrani. Uvjeren je da je ta afera početak velikih promjena i da će znatno utjecati na ishod parlamentarnih izbora.

Ocijenio je da je za aferu najodgovorniji premijer Plenković te uz njega ministar Filipović i HEP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali smo 30 promjena ministara, a modus operandi ostao je isti, zaključio je Grmoja, koji smatra da promjene ministara služe samo da Plenković, koji je odgovoran za funkcioniranje cijele Vlade, u javnosti zaustavi aferu i prevenira udar na sebe.

Ponovno je pozvao predsjednika Republike da sazove izvanrednu sjednicu Sabora ako misli da je Plenković tako loš premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miro Bulj kritizirao je ponašanje HEP-a i Vlade prema lokalnim vodovodima, istaknuvši da je vodovod Cetinske krajine u samo jednom mjesecu struju platio dva milijuna kuna dok istodobno plin nekima prodaju po par eura, čak i jedan cent.

Deset puta sam pisao da se nađemo i riješimo, no, njima je bitnije kako opljačkati pare preko tajkuna Vujnovca i drugih, poručio je Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Danas u posjedu i posljednjeg dokumenta HEP-a oko viška plina. Imali su rješenje

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo