BURNA RASPRAVA RASPUDIĆA I RADMANA / 'Meni su važniji Hrvati od BiH. Dabogda BiH sutra propala ako moj narod neće biti ravnopravan'

Image
Foto: Screenshot/RTL

Rasprava između Nine Raspudića i Gordana Grlić Ramana bila je vrlo burna

1.5.2022.
17:16
Screenshot/RTL
VOYO logo

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman (HDZ) i Nino Raspudić (Most) gostovali su danas na N1 televiziji, gdje su između ostalog komentirali stanje u BiH te položaj Hrvata u BiH. Rasprava je u kratkom periodu postala vrlo burna. "Parole, parole, parole. Iza vas ne stoji ništa, iza nas su djela, a iza vas samo riječi”, rekao je ministar Raspudiću.

"I vama je bolje da razmislite. Da razmislite, puno toga ne biste rekli", odgovorio je Raspudić. Grlić Radman je rekao kako su Raspudić i Milanović kao Lolek i Bolek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim politikama oslabio Hrvate u BiH

"Imate obraza pristojne akademske ljude optuživati za uhljebništvo", poručio je Raspudić. "Vi i predsjednik radite smutnju… vi ste Raspušenko", rekao je Grlić Radman, dodajući da je predsjednik svojim politikama oslabio položaj Hrvata u BIH.

"Sada mi rješavamo štetu koja je nastala, to se ne može preko koljena napraviti”, rekao je Grlić Radman. “Ne vjerujem da je Raspudić zagovaratelj jednakopravnosti u BiH, on samo želi doći na vlast rušenjem Vlade”, rekao je ministar. Raspudić mu je odgovorio kako zaista želi srušiti "kriminalnu Vladu" te da je iz Mostara otišao sa 16 godina s maloljetnim sestrama i majkom, dok je ministrov otac privatizirao tvornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raspitajte se malo, što je vaš otac radio", odgovorio mu je ministar.

Imamo poluge i instrumente

Na izjavu Grlić Radmana da su oni osvijestili partnere o konstitutivnosti, Raspudić je pitao: "Ma koga ste vi osvijestili, molim vas?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOMINO EFEKT /

Raspudić: 'HDZ će nestati, samo ih Plenković drži na koritu, ali počet će međusobno optuživanje'

Image
DOMINO EFEKT /

Raspudić: 'HDZ će nestati, samo ih Plenković drži na koritu, ali počet će međusobno optuživanje'

"Bojkot nema smisla. Hrvati su žrtva, a mogli bi po tome postati i krivac. Treba njegovati strpljenje. Bitno je da se ne smijemo obeshrabriti. Položaj Hrvata je činjenica na kojoj moramo inzistirati. Mi imamo poluge i instrumente. To se ne može dogoditi preko noći, a do izbora se puno toga može dogoditi", rekao je ministar. "Meni su važniji Hrvati od Bosne i Hercegovine. Dabogda sutra propala ako moj narod neće biti ravnopravan", rekao je Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo