predizborni skup / Grbin u Orahovici: 'Svinjska kuga je primjer zakašnjele rekacije Vlade, kad se informacije ne daju na vrijeme'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell/RTL/Srceenshot

Potrebno je ulagati u ljude i  radna mjesta, jer ako ne ulažemo u njih onda nam se događa da nas u 10 godina bude 400 tisuća manje i to prvenstveno na području Slavonije, istaknuo je Grbin

22.10.2023.
13:42
Patrik Macek/Pixsell/RTL/Srceenshot
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u nedjelju je na predizbornom skupu u Orahovici poručio kako je potpuno jasno da vlast koja se bavi time kako pomoći sebi i sebi bliskim ljudima nije u interesu građana te ih pozvao da izaberu one koji se zalažu za njihove stvarne potrebe.

“I upravo zato pozivam sve ljude u Orahovici da sljedeću nedjelju izađu na izbore i zaokruže one za koje znaju da su radom, zalaganjem i idejama uvijek bili tu za ljude i njihove stvarne potrebe. Naša lista je lista koja te promjene definitivno može donijeti i to je samo prvi korak prema tome da Orahovica prodiše punim plućima", rekao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao stranka radit ćemo na tome da za Orahovicu osiguramo projekte koje građani ne mogu ostvariti sami, a potrebni su da bi mogla normalno funkcionirati i živjeti.

"Jedan od tih njih je brza cesta koja će osigurati da ovaj kraj Slavonije ne bude više slijepo crijevo”, najavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit vide li se na tom području rezultati “Projekta Slavonija”, odgovorio je da je taj projekt posađen na krivim temeljima i da nema glavu ni rep.

Image
PODIGNUTE KAZNENE PRIJAVE /

Državni inspektorat otkrio: Netko je premještao svinje na zaraženom području i tako proširio afričku svinjsku kugu

Image
PODIGNUTE KAZNENE PRIJAVE /

Državni inspektorat otkrio: Netko je premještao svinje na zaraženom području i tako proširio afričku svinjsku kugu

Koliko god su ulaganja u infrastrukturu ključna, potrebna, da bi dijelovi Hrvatske koji su bili zaboravljeni i zapušteni ili ratom stradali, dobili priliku da budu bliže i prometnim pravcima i ostalim ulaganjem u infrastrukturu, to naprosto nije dovoljno. Potrebno je ulagati u ljude i  radna mjesta, jer ako ne ulažemo u njih onda nam se događa da nas u 10 godina bude 400 tisuća manje i to prvenstveno na području Slavonije, istaknuo je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na primjeru svinjske kuge, govorimo o zakašnjeloj reakciji Vlade, da se informacije ne daju na vrijeme. Nadoknadit će se troškovi za eutanazirane svinje, ali što je s iduće dvije godine u kojima na područjima gdje je bila svinjska kuga ljudi ih neće moći uzgajati. Ako im država ne pomogne da prežive, ostat ćemo bez svinjogojstva i ljudi, upozorio je.

Na upit kako komentira izjavu premijera Plenkovića o rekonstrukciji hrvatskih stadiona i najavi izgradnje deset novih, Grbin se prisjetio, kako je rekao, “legendarne investicije” u dvorane za rukometno prvenstvo koje sada propadaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki gradovi dan danas otplaćuju ili su u dugogodišnjim sporovima i prijeti im bankrot. Takve investicije moraju biti na zdravim temeljima, a ne da se upumpa novac u katedrale koje će biti prazne, a jedinice lokalne samouprave će ih jako teško financirati."

Stadion Maksimir, nije pitanje samo države i Grada, već i nogometnog kluba Dinamo. U potpunosti podržavam stav Grada Zagreba, ako neće doći do demokratizacije kluba, da onda u to ne treba niti ulaziti. Promjena statuta, demokratizacija kluba i tek onda možemo razgovarati da se uloži javni novac, drži Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: Opasnosti virusa afričke svinjske kuge: 'U šunki može biti infektivan tjedan dana, u smrznutom mesu ostaje i godinama'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo