KOMENTIRAO I NOVOG MINISTRA / Grbin opleo po Plenkoviću: 'On je kukavica, i to velika. Ako je toliko hrabar, neka raspusti Sabor...'

Image
Foto: Mia Slafhauzer/PIXSELL

Predsjednica Glavnog odbora SDP-a napomenula je da SDP želi što prije na izbore ne samo zbog brojnih afera koje tresu aktualnu vladu već i zbog toga što je ta ista vlada zarobila nezavisne institucije u zemlji

16.12.2023.
16:22
Mia Slafhauzer/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin nazvao je u subotu Andreja Plenkovića velikom kukavicom nakon što je premijer kazao da od raspuštanja Hrvatskog sabora neće biti ništa, SDP je dobio novi forum, ''Querr forum'' koji će štititi i unapređivati prava svih rodnih i seksualnih manjina.

''Imamo jasan izbor, izbor između držanja strane zločinačkoj, mafijaškoj organizaciji i držanje strane interesima hrvatskih građana. Mi biramo ovo drugo'', rekao je Grbin nakon sjednice Glavnog odbora koji je službeno pozvao na raspisivanje parlamentarnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspuštanje Sabora i novi ministar

U međuvremenu je premijer Plenković, koji je sudjelovao na Općem saboru Mladeži HDZ-a, kratko odgovorio da od toga neće biti ništa, na što je Grbin uzvratio riječima ''kukavica, i to velika''.

''Ako su doista toliko hrabri, kao što nekad znaju biti na riječima, raspustimo se u srijedu i dajmo građanima priliku da odluče o smjeru u kojem će Hrvatska ići", pozvao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od kandidata za novog ministra gospodarstva Damira Habijana nema nikakva očekivanja, kaže da on Hrvatskoj nije ni potreban, potrebna joj je nova vlada.

Govoreći o izbornim kampanjama sljedeće godine, Grbin kaže da će SDP na njih ukupno potrošiti 5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nakon Davora- Damir: Netipičan političar, voli pokazivati goli torzo na društvenim mrežama, zaljubljenik u crossfit

''O kreditu ćemo više nakon što bude sklopljen ugovor. Mi nemamo crne torbe kao neki koji se hvale da su u plusu, a ne objašnjavaju otkud taj plus dolazi'', napomenuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče izborne strategije i predizbornih koalicija, SDP još nije dobio nikakvu konkretnu ponudu od stranke Možemo, koja je odbacila koaliciju sa SDP-om na nacionalnoj razini ali ne i na razini pojedinih izbornih jedinica.

''Onog trenutka kad dobijem konkretnu ponudu naših drugova iz stranke Možemo, onda ćemo o njoj razgovarati i očitovati se'', kazao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnivanje novog foruma stranke, ''Querr foruma"

Predsjednica Glavnog odbora SDP-a napomenula je da SDP želi što prije na izbore ne samo zbog brojnih afera koje tresu aktualnu vladu već i zbog toga što je ta ista vlada zarobila nezavisne institucije u zemlji.

''Nijedna afera nije umrla. Aktualne afere ne može potopiti nikakav ministar jer krađu, korupciju i klijentelizam ne može potopiti nitko'', rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'LOPOVE ĆU MAKNUTI S VLASTI' /

Grbin 'udario' po Plenkiju i HDZ-u: 'Nismo mi rekli da je Filipović space shuttle, a Sanader je mala beba korupcije za njega'

Image
'LOPOVE ĆU MAKNUTI S VLASTI' /

Grbin 'udario' po Plenkiju i HDZ-u: 'Nismo mi rekli da je Filipović space shuttle, a Sanader je mala beba korupcije za njega'

Glavni odbor zadužio je lokalne, općinske, gradske i županijske organizacije da provedu kandidacijske postupke i da predlože kandidate za Hrvatski sabor, dodala je Lugarić.

Jedna od novosti je osnivanje novog foruma stranke, ''Querr foruma'' koji će se baviti zaštitom i unapređenjem prava svih rodnih i seksualnih manjina,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Došli smo do kritične mase ljudi koja na taj način žele ostvariti svoje političko predstavništvo. Prva smo politička stranka u regiji koja na taj način zastupa svoje građane'', poručila je predsjednica Glavnog odbora stranke.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo