'vrijeme je da vlada podmetne leđa' / Grbin ima poruku za Hrvate koji odlaze na ljetovanje: 'Novac koristite na razuman način'

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Govorio i o kreditnom rejtingu, cijenama energenata, eurozoni

16.7.2022.
15:25
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin dao je izjavu za medije nakon sjednice Predsjedništva stranke pa rekao da su pričali o dvije stvari, o standardu hrvatskih građana i inflaciji dakako te pravu žene na pobačaj.

Govorio je o odlascima na ljetovanje pa poručio svima da koriste novac na razuman način. "Ako si možete priuštiti ljetovanje odite, ali vodite računa da nas čekaju ozbiljna jesen i zima. U RH si jedan mali dio građana može priuštiti i ljetovanje i grijanje i tu se treba uključiti Vlada. Trebamo biti svjesni koliko su plaće i mirovine male i da Vlada mora shvatiti da postoje alati, novac postoji, kreditni rejting ne može ostati samo papir kojim će Plenković mahati na sastancima. Moraju ga osjetiti građani u svom novčaniku", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je dalje o ulasku u eurozonu zbog koje nam je, kaže, rejting i porastao, ali eurozona će imati i druge učinke na Hrvatsku. Tvrdi kako već neko vrijeme od Vlade traže mjere koje će smanjiti inflatorni pritisak na građane. Bez njega, građanima neće značiti ništa, ali Vladi otvara prostor za pristup antiinflatornim politikama, ali od njih ništa ako ih se ne iskoristi, smatra.

Osvrnuo se na pomoć poduzetnicima, na rast cijene energenata. "Zar jhe rješenje da po nći gasimo javnu rasvjetu jer Vlada neće podmetnuti leđa", istaknuo je pa dodao i kako trebamo ozbiljno razgovarati o energetskoj tranziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo