hit ljetni festival / Graffiti na Gradele - spoj ulične umjetnosti i glazbe u srcu sezone!

Image

Festival Graffiti na Gradele ove godine održava se od 27. do 29. srpnja u Bolu na Braču

24.6.2015.
13:04
VOYO logo

Regionalni art festival Graffiti na Gradele pripremio je prave poslastice za ljubitelje glazbe i ulične umjetnosti pomiješane s mirisima i okusima mora i sunnca. 

Festival se održava od 27. do 29. srpnja u Bolu na Braču, i to ponovno na nekoliko lokacija. Prva od njih je Fabrika, gdje će se kao i prošlih godina iscrtavati 25-metarski zid. Na par dana će oživjeti i napuštena infrastruktura hotelskog kompleksa Bijela kuća, koja je ujedno i lokacija na kojoj će se ove godine izvoditi cijeli glazbeni program te skateboard natjecanje. Ostale aktivnosti odvijat će se u prostorijama Doma kulture Bol, u caffe baru Batuda te u ljetnom kinu Bol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Program koji smo pripremili za ovu godinu najbogatiji je do sada. Sudjeluju graffiti writeri iz cijele regije – Azram iz Ljubljane, Artez i Junk iz Beograda, Chez, ArtuDitu kolektiv, Modul, Bare iz Pimp My Pump, Zipo, Holick, Sarme, Arot, Royal, Casino i Nia iz Zagreba, potom Anxio, Oreb i Smog iz Splita te Seko, Ewone i Elah iz Sarajeva. Uz graffiti aktivnosti, kao i uvijek, pripremili smo i glazbeni program, koji predvode Bvana i Lider iz Beograda te High5 iz Zagreba, a publika će premijerno imati priliku čuti preview albuma splitskog dvojca VRH-a i Oreba, poznatijih kao članova hip hop grupe Kiša Metaka. Podržat će ih sinjski rap sastav 6wild te lokalni MC Marchello Mede. Program će biti popraćen i DJ setovima izvođača koji su već nastupali na raznim popratnim događajima u sklopu Graffiti na Gradele festivala. To su: DJ Oliver iz Krankšvestera, VRH i Oreb iz Kiše Metaka, DJ Pedo, Tru Skool kolektiv (back2back) iz Sarajeva te Fat Ivy iz Baraka kolektiva", priopćili su organizatori.

Sam festival otvorit će izložba pripremljena od strane kustosa iz umjetničke platforme Boonika, a svoje radove izlagat će Anxio i Rad Recorder (Vuk Oreb) iz Splita te Chez i ArtuDitu kolektiv iz Zagreba. Što se dodatnih aktivnosti u crtačkom dijelu festivala tiče, pripremaju se i graffiti radionice za djecu koje će voditi studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, video projekcije te skate sessioni u sklopu Ziggi Rolling Papers Chill zone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo