NOVI DETALJI ISTRAGE / Gradonačelnik Vrbovskog službenim autom sletio s ceste pa pročelnica u dogovoru s policijom preuzela krivnju

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Gradonačelnik Vrbovskog je 2019. pod utjecajem alkohola službenim autom sletio s kolnika i udaljio se s mjesta nesreće, rezervni ključ je donijela pročelnica i onda je pao dogovor. Policajci su naveli u izvješću da je ona vozila automobil

17.1.2024.
10:23
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

USKOK istražuje zamjenika načelnika Policijske postaje Vrbovsko, dvojicu policajaca i pročelnicu Grada Marinu Tonković zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave.

Naime, sumnja se da su 19. rujna 2019. godine pomogli gradonačelniku Vrbovskog Draženu Muftiću da izbjegne prekršajnu odgovornost nakon što je službenim automobilom pod utjecajem alkohola izletio s ceste i udaljio se s mjesta nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK u priopćenju navodi da policajci nisu osigurali mjesto događaja već su dopustili da radni stroj komunalnog trgovačkog društva izvuče službeno auto na cestu. Nisu obavili očevid niti prikupili podatke o očevicima.

Image
Marina Tonković /

Poznati novi detalji USKOK-ove akcije. Uz trojicu policajaca uhićena i pročelnica Grada Vrbovskog

Image
Marina Tonković /

Poznati novi detalji USKOK-ove akcije. Uz trojicu policajaca uhićena i pročelnica Grada Vrbovskog

Tu u priču dolazi i pročelnica Grada Vrbovskog. Naime, ona je na mjesto nesreće donijela rezervni ključ službenog automobila, a onda su policajci - prekršajno kaznili nju i to upozorenjem - unatoč tome što su znali tko je automobil zapravo vozio. Zatim je zamjenik načelnika od šefa smjene u policiji zatražio da u Informacijskom sustavu MUP-a izvrši provjere. Naknadno su policajci u postaji proveli alkotestiranje nad ženom koja uopće nije vozila automobil i u konačnici napravili zapisnik koji su potpisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica policajaca su potom i ispisali Izvješće ophodne u kojem su naveli da je pročelnica vozila, iako su znali da to nije istina. Onda je i zamjenik o svemu izvijestio načelnika Policijske postaje Vrbovsko i tako su omogućili gradonačelniku da izbjegne prekršajnu odgovornost za uzrokovanje prometne nesreće u alkoholiziranom stanju.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Je li djevojčica (12) jurila 170 km/h po Zagrebu i bježala od policije? 'Zvuči nevjerojatno, ali moguće je'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo