GRADONAČELNIK VRBOVSKOG : / 'Juričan nas ne može razumjeti sa svojih velegradskih visina, Bandić nam je dao više od kosilice'

Image

'Nagradu Milanu Bandiću mi smo dali stoga što je on jedini od važnijih hrvatskih političara koji je direktno pomagao ne samo Vrbovsko već i mnoge druge dijelove Gorskog kotara'

15.3.2021.
11:45
VOYO logo

Redatelj i aktivist Dario Juričan došao je na Dan Općine Vrbovsko te je njegov istup na prostoru tržnice obilježio jučerašnji dan. Potaknut odlukom Gradskog vijeća Vrbovskog da se posthumno pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću dodijeli titula počasnog građanina, Juričan je došao u Vrbovsko.

"Za one koji ne znaju bivši zagrebački gradonačelnik Zagreba darivao je Vrbovskom kosilicu i to je, očigledno, najveći dar koje je Vrbovsko ikad dobilo pa, eto, preporučujem i mnogima drugima da kupe kosilicu i daruju je Vrbovskom pa će ih Gradsko vijeće proglasiti počasnim građaninom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je Hrvatska zemlja velikih ljudi male pameti, ja se nadam da će i mnogi drugi krenuti ovim Mufićevim putem te da će Milana Bandića proglašavati počasnim građaninom, a ja bih predložio još i imenovanje najvažnijih ulica njihovim imenom te, naravno, postavljanje velikih bisti, čak i kipova pa ćemo u to ime sad krenuti prema Kamačniku gdje mislim da ima divnih lokacija za Milanovu bistu. Razmišljam da gradonačelnika Mufića predložim za svog zamjenika, dakle zamjenika direktora svemira", komentirao je Juričan u svom stilu za Novi list.

Image
JURIČAN STIGAO NA PROSLAVU DANA GRADA KOJI JE BANDIĆA PROGLASIO POČASNIM GRAĐANINOM: /

'Dobro je da ste prvi grad koji ga je odlučio nagraditi'

Image
JURIČAN STIGAO NA PROSLAVU DANA GRADA KOJI JE BANDIĆA PROGLASIO POČASNIM GRAĐANINOM: /

'Dobro je da ste prvi grad koji ga je odlučio nagraditi'

'Juričan nas sa svojih velegradskih visina ne može razumjeti'

Gradonačelnik Vrbovskog, Dražen Mufić, komentirao je Juričanov dolazak te je rekao da ga je osobno pozvao. Dodao je da će ga pozvati i na dodjelu priznanja predstavnicima obitelji Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

26.07.2018., Vrbovsko - Najistocniji grad Gorskog kotara. Gradonacelnik Drazen Mufic. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

"Gospodin Juričan nas sa svojih velegradskih visina ne može razumjeti. Nagradu Milanu Bandiću mi smo dali stoga što je on jedini od važnijih hrvatskih političara koji je direktno pomagao ne samo Vrbovsko već i mnoge druge dijelove Gorskog kotara. Suprotno tomu, mi smo imali i državne Vlade koje ne da nisu znale gdje je Gorski kotar, nego su nam i ukidale 'brdski' zakon, odnosno uzimale novac. Imamo sada Vladu koja novac dijeli po sustavu svima jednako, što također nije dobro ni ispravno.

Suprotnost svemu tome bio je Milan Bandić, koji nije dijelio kapom i šakom, već za one što nam je trebalo, a to je daleko više od jedne kosilice i vezano je za brojne poslove hortikulturnog uređenja te niz suradnji na polju turizma. Nagradu smo mu dali zbog toga, a ne zbog brojnih sudskih postupaka koji se protiv njega vode", rekao je Mufić za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo