sdp-ov mišo krstičević / Gradonačelnik Ploča odrekao se plaće: ujutro radi kao kirurg, a poslijepodne volontira u lokalnoj vlasti

Image
Foto: Facebook

Krstičević je zaposlen u KBC-u Split na Klinici za kirurgiju, a nakon što je izabran, odrekao se svoje gradonačelničke plaće

3.7.2017.
20:00
Facebook
VOYO logo

Nakon osam godina vladavine HDZ-a i gradonačelnika Krešimira Vejića, novi gradonačelnik Ploča postao je SDP-ov Mišo Krstičević, piše 100 posto.

Znakovito, obojica imaju poveznicu s Hajdukom. Vejićev brat Hrvoje bivši je stoper tog kluba, dok je Krstičevićev otac Mišo bivši igrač i trener 'Bijelih'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krstičević je zaposlen u KBC-u Split na Klinici za kirurgiju, a nakon što je izabran, odrekao se svoje gradonačelničke plaće, što mu je donijelo još više simpatija. 

Na pitanje da se predstavi, Krstičević nije spominjao posao već je ispalio 'Ja sam prije svega Pločanin'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo prezime naširoko je poznato u lokalnom podneblju. 

"Sugrađanima sam poznatiji kao mladi sportaš i kirurg, nego SDP-ovac", kaže on, aludirajući na činjenicu da je godinama igrao za lokalni klub 'NK Jadran'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za politički me angažman isključivo motivirala ta podijeljenost društva na podobne i podređene. Od početka sam zazirao od elitizma i nepotizma koje vodi društvo kroz proces negativne selekcije, a za rezultat imamo da na ključnim mjestima koja su važna za funkcioniranje društva, sjede ljudi koji su sposobnošću i moralom nedorasli svojoj funkciji.

U trenutcima nakon zadnjih izbora, kada je oporba u gradu ostala bez lidera, u meni se pojavila obveza, tj. poziv da se aktivnije uključim u politiku", objašnjava Mišo, koji je u kampanji potrošio tek 30.000 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno mi je da su od današnjeg dana svi problemi koje je HDZ prouzrokovao sada na mojim leđima. Drago mi je što smo u kampanji uspjeli uvjeriti ljude da ipak postoji većina koja je spremna podrediti osobne interese za dobrobit društva. Upravo ta nesebična, ali, nažalost, dugo godina tiha većina Pločana prepoznala je važnost trenutka", zaključio je Krstičević, piše 100 posto. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo