MATO FRANKOVIĆ / Gradonačelnik Dubrovnika osudio napad na Legaza: 'Bahatost, arogancija, nebriga. Otkrit ćemo koliko je takvih'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dubrovački gradonačelnik je naglasio kako je zbog 'svakodnevnih prijava', otvorena mail adresa na koju građani mogu prijaviti 'sve zloupotrebe na pomorskom dobru'.

27.8.2023.
14:10
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković osudio je u nedjelju napad na Igora Legaza, predsjednik lokalne dubrovačke udruge, na kojega je nasrnuo djelatnik tvrtke Royal Hotels Resort i prijetio mu, jer je Legaz prepilio ogradu kod vile da omogući građanima pristup plaži.

Legaz, predsjednik udruge Divlja liga vaterpolo, u srijedu, 23. kolovoza je, uz podršku građana, prepilio ogradu i srušio dio zida kraj Ville Elite, koja je u vlasništvu tvrtke Royal Hotels Resort, kako bi omogućiti siguran prolaz građanima, kupačima do mora i plaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ograda i kameni zid su smješteni na pomorskom dobru između Levanta i Ville Elite na dubrovačkom Lapadu.

Image
RADNA AKCIJA /

Dubrovčani srušili zid hotela koji brani pristup pomorskom dobru: Došlo je do sukoba, policija intervenirala

Image
RADNA AKCIJA /

Dubrovčani srušili zid hotela koji brani pristup pomorskom dobru: Došlo je do sukoba, policija intervenirala

No, akcija nije prošla mirno. Došlo je do naguravanja i verbalnog sukoba s djelatnicima Resorta, što su zabilježile novinarske kamere. Direktor Royal Dubrovnik Resort & Hotels i njegovi zaposlenici više su puta Legazu isključivali kabel od pile, no u tome su ih spriječili građani koji su pomagali u akciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi incident u Dubrovniku dogodio se jučer pred kamerama HTV-a, kada je na Legaza fizički nasrnuo djelatnik tvrtke Royal Resort i prijetio mu.

Takvo ponašanje djelatnika tvrtke Royal Resort osudio je danas dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani na mail mogu prijaviti sve zloupotrebe na pomorskom dobru

"Bahatost, arogancija, nebriga za javno dobro nešto je što pod zajednički nazivnik možemo staviti za sve uzurpatore pomorskog dobra. Tek će se u nadolazećim mjesecima otkriti koliko je takvih. Naime, u trenutku kada Gradu Dubrovniku budu u potpunosti dodijeljene ovlasti za kontrolu i nadzor pomorskog dobra krenut ćemo u borbu s uzurpatorima javnog pomorskog dobra", izjavio je gradonačelnik Franković za HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zid pored Ville Elite opisao je kao "uzurpaciju pomorskog dobra".

Dubrovački gradonačelnik je naglasio kako je zbog "svakodnevnih prijava", otvorena mail adresa na koju građani mogu prijaviti "sve zloupotrebe na pomorskom dobru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Zid pored Ville Elite je samo jedan od primjera, ništa drugačiji nije bio primjer uzurpacije pomorskog dobra na Lapadskoj obali. Počeli smo svakodnevno zaprimati prijave od strane naših sugrađana o tome gdje se i kako uzurpira pomorsko dobro stoga smo se odlučili otvoriti posebnu email adresu "prijaviuzurpaciju@dubrovnik.hr" kako bi naši sugrađani mogli prijaviti sve zloupotrebe na pomorskom dobru, ali i na javnom dobru u gradu Dubrovniku", kazao je.

POGLEDAJTE VIDEO: U Dubrovniku i tijekom noći temperatura 30 stupnjeva. Hrvatska pod toplinskim valom, ali Mustafa i dalje radi: 'Svaka 2 sata sakrijem se'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo