VIKTOR ŠIMUNIĆ ZA RTL / Gradonačelnik čiji je status o mobitelima uzbudio Hrvatsku: 'Imamo besplatan internet... Koji baš i nije besplatan'

Ovakvo loše stanje u gradu nije bilo 20 godina, rekao je gradonačelnik Oroslavja, nezavisni Viktor Šimunić

13.6.2021.
21:00
VOYO logo

U Oroslavju nikad dosadno, pogotovo kad se Facebooka uhvati novi gradonačelnik jer to onda bude vijest u cijeloj državi.

Tako je jučer objavio koliko je grad u dugu, ali i da će morati platiti čak 30 tisuća kuna za službene mobitele. Novi gradonačelnik tvrdi da je službeni mobitel koristio čak i predsjednik Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam znao da je ovako loše"

U Oroslavju se danas raspravljalo o stanju u gradskoj blagajni. Temu je otvorio novi gradonačelnik  Viktor Šimunić jučer na Facebooku. Objavio je koliko grad kome duguje. "Stanje je loše, nisam znao da je ovako loše. Ovakvo loše stanje u gradu nije bilo 20 godina", rekao je gradonačelnik Oroslavja, nezavisni Viktor Šimunić. 

Stanovnici više ne znaju kome da vjeruju, ali od novog gradonačelnika očekuju da riješi probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koja su očekivanja? Pa da se pokrene to Oroslavje. To je nekad bilo prvo mjesto tu u Zagorju, a sad je zadnje. Zato čekamo neki napredak", kaže Marijan Podhraški

Image
ČELNIK OROSLAVJA /

Što mu je ostavio HDZ? Šimunić: 'Ugovoreno 11 pretplata za mobitele. Uprava ima 4 zaposlena i gradonačelnika!'

Image
ČELNIK OROSLAVJA /

Što mu je ostavio HDZ? Šimunić: 'Ugovoreno 11 pretplata za mobitele. Uprava ima 4 zaposlena i gradonačelnika!'

Rezanje nepotrebnih troškova

Napredak će, tvrdi gradonačelnik, započeti rezanjem nepotrebnih troškova. Prvo je tražio povrat službenih mobitela, onima koji ih ne trebaju. Službene tarife imali su čak i predsjednik i zamjenici Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako možemo plaćati 4000 kuna mjesečno, a ima nas pet tu u Gradu? Kako možemo to plaćati tak puno. Imao je predsjednik Vijeća, dva zamjenika predsjednika Vijeća su imali službene brojeve. Mobiteli su kupljeni, odnosno treba platiti 30 tisuća kuna", objašnjava Šimunić. 

Uz rezanje mobitela, uvest će promjene i s internetom kojeg građani koriste preko grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo taj gradski besplatan internet, koji baš i nije besplatan. Ali to baš nije besplatno, mi to plaćamo 7500 kuna mjesečno. Mi nudimo besplatan gradski internet građanima. To smo trenutno stopirali dok ne vidimo zašto je to tako skupo, ali mi je nevjerojatno da nismo povezali našu Gradsku knjižnicu na to, nismo povezali turističku, vrtić. Znači svi ti subjekti opet plaćaju nekom operateru internet", kaže Šimunić. 

Za komentar smo tražili i bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika, ali nije odgovarao na naš poziv. A njegov nasljednik, poznat i kao zviždač iz afere "Kaj bi ti štel biti" sada ima 4 godine da dokaže da može bolje upravljati gradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo