STOJAK ČEKA ODGOVOR / 'Gradonačelniče Bandiću, koliko 'žetončića' košta novi 'besplatan' časopis Grada Zagreba?'

Image
Foto: PIXSELL / RTL

Grad Zagreb po tko zna koji put izdaje novi 'besplatan' časopis. No, koliko njegovo izdavanje košta, građani i građanke ne znaju

15.5.2019.
16:22
PIXSELL / RTL
VOYO logo

Grad Zagreb ima novo besplatno glasilo. Ime mu je #ZAGREB i upravo je ovih dana iz tiska izašao prvi broj. Izdavač je Zagrebački velesajam, a naklada se broji u 40.000 primjeraka. Građani i građanke ih mogu besplatno uzeti na niz lokacija u gradu kao što su: domovi zdravlja, bolnice, stanice prigradskog vlaka, Gradska uprava, Gradska skupština, podružnice Zagrebačkog holdinga, domovi umirovljenika, tržnice i drugi prometni gradski punktovi.

Da se metropola kojoj je na čelu Milan Bandić opet i to po već tko zna koji put može podičiti novim, kako se tvrdi, besplatnim glasilom, zapazio je predsjednik zagrebačkog HNS-a i zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak pa je Bandića upitao koliko košta izdavanje novog 'besplatnog' gradskog časopisa koji uređuje gradska zastupnica koja je prošle godine prešla u njegovu stranku? 

''Grad Zagreb, po već ne znam koji put, izdaje novi 'besplatan' časopis, i to ovoga puta pod uredničkom palicom Tamare Čubretović, jedne od gradskih zastupnica koja je prije nekog vremena iz SDP-a prešla u stranku Bandić Milan 365 - Stranku rada i solidarnosti'', istaknuo je Stojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je sasvim jasno da je prelazak u redove stranke gradonačelnika imao svoju cijenu, a također je zabrinjavajuće što mi građani, koji plaćamo najviši prirez u državi, ne znamo koliko košta izdavanje novog 'besplatnog' gradskog lista", rekao je Stojak u povodu vijesti da je Grad Zagreb preko Zagrebačkog velesajma krenuo u izdavanje glasila #ZAGREB.

Pozvao je Gradsku upravu i Bandića da transparentno prikažu financijske stavke tog novog projekta - od troška izdavanja glasila do honorara urednice i ostalih suradnika, te da odgovore zašto je Zagrebački velesajam izdavač tih novina i koliko "žetončića" košta novi "besplatni" časopis?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo