'traži račune i ulovi kune' / Građani zasipali Poreznu upravu s čak tri i pol milijuna računa: sedam sretnika dobilo nagrade

U podrumu Porezne uprave sve je manje mjesta jer u nagradnoj igri 'Traži račune i ulovi kune' građani su ih zasipali s čak tri i pol milijuna računa. Sedam sretnika dobilo je nagrade, a poreznicima je ostalo 180 poštanskih vreća kuverti s računima koje će na provjeru.

10.12.2015.
19:20
VOYO logo

Tko bi rekao da će Ivanki Ristić maleni papirići, koji se dobiju kad se novac potroši, jednom i vratiti dio. Ova Zagrepčanka je ipak bila optimistična i dobila 15 tisuća kuna.

"Skupljam te papire, pa između ostalog, kad sam vidjela koliko tih računa ima, nažalost previše, onda sam to sve potrpla u kovertu, spakirala i poslala", kaće Ivanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koliko je točno bila sretna, pokazuje hrpa od čak tri i pol milijuna računa u čak 180 tisuća omotnica. Toliko ih je stiglo Poreznoj upravi u 2. kolu nagradne igre "Traži račune - ulovi kune!". Skupa s prvim kolom, više od pet milijuna.

"Znači, to je više nego da nam je svaki građanin poslao po jedan račun, na čemu im se zahvaljujemo, jer tako oni aktivno sudjeluju u suzbijanju sive ekonomije", kaže Marko Nenadić, glasnogovornik Porezne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I doista, Zagrepčani koje smo zatekli u kupovini, redom odgovorni, uzimaju račune.

A i prodavači na Dolcu, koji se zbog specifičnosti posla i dalje žale na fiskalizaciju, Zakona se ipak pridržavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne uzimaju svi, ali ja moram biti oprezan... Kad je takav Zakon, onda moramo poštivati", kaže prodavač na Dolcu Zenuni.

Kratko nakon uvođenja, fiskalizacija je značajno povećala naplatu poreza. A kroz nagradne igre, sada su u službi države i sami građani. Račune koje su poslali, poreznici će prekontrolirati, pa sumnjivima poslati nadzor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije pitanje vremena hoće li porezna uprava otkriti nepravilnosti, nego kada će ih otkriti. Nama svaku grešku sustav javlja i to naši inspektori vide", kaže glasnogovornik Porezne Nenadić.

Prostor za manevriranje i mutna posla - nikad nije bio manji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo