GRAĐANI BANDIĆU VIKALI DA SE VRATI U REMETINEC, ON PORUČIO: / 'Plan gospodarenja otpadom donijet ću u dogovoru s Bogom'

Image
Foto: PIXSELL

'Plan ću donijeti u dogovoru s Bogom i građanima grada Zagreba.

26.4.2018.
11:12
PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je u četvrtak na sjednici Gradske skupštine zahtjev oporbenog SDP-a da s dnevnog reda povuče Plan gospodarenja otpadom, protiv kojega ispred zgrade Gradske skupštine prosvjeduju građani i udruge, a došli su ih podržati saborski zastupnici SDP-a, Mosta i Živog zida - Gordan Maras, Nikola Grmoja, Marko Sladoljev i Branimir Bunjac.

Image
GRAĐANI BREZOVICE SA STRAHOM ČEKAJU BANDIĆEVU ODLUKU: /

'Čak i doktori s Cambridgea kažu da će nam to ugroziti zdravlje'

Image
GRAĐANI BREZOVICE SA STRAHOM ČEKAJU BANDIĆEVU ODLUKU: /

'Čak i doktori s Cambridgea kažu da će nam to ugroziti zdravlje'

Kada se pristupilo glasovanju o prijedlogu SDP-ova zastupnika Mateja Mišića da se s dnevnog reda povuče predloženi Plan gospodarenja otpadom Grada Zagreba 26 gradskih zastupnika bilo je protiv prijedloga, a 20 za.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vrati se u Remetinec'

Bandić je, dolazeći na skupštinsku sjednicu, prošao pored prosvjednika koji su ga dočekali glasnim zvižducima i povicima negodovanja. Tportal piše kako se između ostalog moglo čuti i: 'Vrati se u Remetinec.' Bandić na sve nije ništa rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije sjednice je na pitanje novinara hoće li na sjednici proći Plan odgovorio da "uvijek prođe". "Osamnaest proračuna sam usvojio, pa usvojit ću i Plan gospodarenja otpadom. Strpljen - spašen", poručio je.

Na sjednici je pak poručio da će Plan gospodarenja otpadom usvojiti ovaj ili idući saziv Skupštine. Plan ćemo donijeti i riješit ćemo problem koristeći najmoderniju tehnologiju, kao što smo riješili i problem pročistača otpadnih voda, istaknuo je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da su prijašnji sazivi Skupštine mogli donijeti Plan gospodarenja otpadom, ali to nisu učinili, a među "zaslužnima" za to su i neki bivši ministri, koji sada organiziraju prosvjede protiv njega.

Građani predali peticiju

"Neću povući Plan jer nitko nije ponudio bolji", poručio je Bandić pozvavši one koji to traže neka "budu dosljedno protiv i izađu iz rupa". "Plan ću donijeti u dogovoru s Bogom i građanima grada Zagreba. Koristit ćemo najmodernije tehnologije', dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Krešimir Kartelo novinarima je prije sjednice najavio da Neovisni za Hrvatsku, koji su Bandićev koalicijski partner, nisu promijenili mišljenje i neće podržati Plan gospodarenja otpadom.

Inače, udruge su danas predsjedniku Skupštine Grada Andriji Mikuliću predale peticiju građana koji se protive Planu. Udruga Obraz objavila je kako je peticiju potpisalo 5000 Brezovčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo