PRESUDILI PREMIJERU / Hrvati se izjasnili i jasno rekli što misle o Plenkovićevu potezu koji će utjecati na sve nas: Evo koliko ih je za, a koliko protiv

Image
Foto: mica Elvedji/PIXSELL

Premijer bi mogao biti zadovoljan ovim rezultatima

21.5.2023.
21:52
mica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

U ovomjesečnom HRejtingu, HRT-ovom istraživanju mišljenja javnosti, provedenom od 15. do 18. svibnja na uzorku od 1100 ispitanika, građanima je postavljeno pitanje što misle o Vladinoj najavi ukidanja prireza.

Njih 32,6 posto kazalo je da 'uglavnom podržava', a 16,8 posto da 'potpuno podržava' tu najavu Vlade. Neodlučnih, koji 'niti podržavaju niti ne podržavaju' bilo je 16,9 posto. Ukidanje prireza 'uglavnom ne podržava' 16,5, a 'uopće ne podržava' 9,4 posto ispitanika. Preostalih 7,8 posto reklo je da ne zna odgovor na to pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HRT

Screenshot HRT

Povećanje plaća glavni razlog podrške

Nadalje, na pitanje iz kojih razloga podržavaju ukidanje prireza, najčešći odgovor, koji je dalo čak 49,3 posto ispitanika, to podržava jer će se povećati plaće zaposlenih u vrijeme inflacije. Njih 22,2 posto očekuje i povećanje svoje plaće, a 16,8 posto smatra da su davanja na plaće prevelika i da ih treba smanjiti.

Na pitanje zašto ne podržavaju ukidanje prireza, njih 37,1 posto reklo je kako smatraju da bi država trebala smanjiti svoje poreze, a ne one gradova i općina. Njih 20 posto misli da ukidanje prireza odgovara samo onima s velikim plaćama, a 19,3 posto drži da će se zbog ukidanja prireza povećati komunalne naknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo