GRAĐANI SE UZNEMIRILI / Zna se otkud smrad u Zagrebu zbog kojeg su se digli i policija i inspektori: 'Riječ je o točkastom onečišćenju'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz grada su odgovorili da su za 'svaki slučaj pristupili provjetravanju i ispiranju dijela kanalskog sustava'

2.2.2024.
17:23
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Grad Zagreb je odgovorio na zabrinutosti o zagađenju na području Srebrnjaka do Kvaternikovog trga.

"Hitne intervencije sektora Odvodnje (Vodoopskrba i odvodnja) postupile su na poziv građana i centra 112, izašle su na teren te je ustanovljeno da se radi o točkastom onečišćenju u kanalskom sustavu. Izmjerena je plinska atmosfera i ustanovljena je koncentracija onečišćenja ispod dozvoljene granice. Za svaki slučaj se pristupilo provjetravanju i ispiranju dijela kanalskog sustava navedenog područja", glasi izjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, o neugodnom mirisu u Zagrebu, na koji su se požalili građani, oglasio se i Državni inspektorat. Njihove službe su na terenu kako bi utvrdile točan uzrok. Na terenu je i zagrebačka policija koja osigurava prostor.

Kako su za Danas.hr potvrdili iz zagrebačke policije, zaprimili su dojavu o širenju neugodnog mirisa na području Maksimira. Na teren su upućene nadležne službe kao i policija, kazali su. "Državni inspektorat zaprimio je obavijest Županijskog centra 112 o neugodnom mirisu u javnom sustavu odvodnje u Zagrebu, Srebrnjak", poručili su iz Inspektorata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: RTL Direkt u obilasku: Slovenija obećana zemlja? Kod njih ne smrdi ni Centar za gospodarenje otpadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo