Prilika za obnovu / Grad Zagreb financira obnovu fasada: radovi subvencionirani od 60 do 80 posto

Ako živite u Zagrebu, a fasada na zgradi vam se raspada - sad je pravo vrijeme za obnovu. Na to će se iz proračuna ove godine utrošiti 30-ak milijuna kuna

2.1.2017.
19:27
VOYO logo

Nekima je kao naručeno stiglo pismo koje su dobili stanari svih zagrebačkih zgrada. Gradska vlast nudi izdašne subvencije za pročelja! Stanari zgrade u kojoj je Milka predstavnica odmah su se prijavili. Jer obnova uličnog i dvorišnog pročelja stoji 845 tisuća kuna.

"A s obzirom da u kući žive ljudi uglavnom koji su u mirovini to bi bio veliki atak da mi to sami plaćamo, zato sam presretna ovom inicijativom", rekla je Milka Anhalzer, predstavnica suvlasnika iz Zagreba u Đorđićevoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa zgradom u najužem centru grada – dobit će i najveću subvenciju. U takozvanoj zoni A ulično se pročelje sufinancira s 80 posto, ostala sa 60. U Milkinu primjeru to znači da će grad radove vrijedne 845 tisuća kuna subvencionirati s čak 611 tisuća, a stanari trebaju podmiriti još 234 tisuće.

Prvi put subvencije se nude u cijelom gradu. U nešto širem centru, zoni B, ulično pročelje subvencionira se sa 70 posto, dvorišno 60, a ostala s 30. U ostatku grada za ulično se daje 60 posto, dvorišno pročelje 50, a ostala 20 posto vrijednosti.

"To je po meni jedan od glavnih zagrebačkih problema slagan desetljećima, koji možemo jedino riješiti da grad Zagreb preuzme sve u svoje ruke, a to znači da subvencionira kvalitetnije obnovu fasada!", kazao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradu računaju - od 15-ak tisuća zgrada prijavit će se njih 500-tinjak. 

"Mi smo za ovu godinu osigurali odmah u startu do prvog rebalansa 30tak milijuna kuna, a onda ćemo zapravo vidjet ako bude trebalo dalje i koliko", objasnila je Doris Kažimir Fresl, savjetnica gradonačelnika za izgradnju grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo će se obnavljati najlošije fasade, a radovi bi mogli krenuti već za koji mjesec. 

"Ja računam već u proljeće, ako budemo u trećem mjesecu počeli s procesima javne nabave, ako ne budemo imali žalbenih postupaka, ja računam da ćemo mi u vrlo kratkom vremenu - 4,5 mjesec-početi s prvim fasadama", izjavila je Doris Kažimir Fresl, savjetnica gradonačelnika za izgradnju grada 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljne upute o prijavi nalaze se na web stranici grada. Javni je poziv otvoren do 10. ožujka.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo