Grad častio obitelj direktora luksuznim ljetovanjem

Kome je sve Grad Novi Vinodolski pokrivao troškove odmora u turističkom kompleksu 'Novi Spa&Resort' u Novom Vinodolskom?

22.4.2011.
13:05
VOYO logo

Istražitelji "češljaju" dokumentaciju zaplijenjenu u dotičnoj gradskoj upravi, a gradonačelnika Olega Butkovića, osim zbog sumnjive kupovine državnog zemljišta istražuju i zbog nenamjenskog trošenja gradskog novca.

Pod time USKOK smatra podmirivanje računa obitelji Siniše Širca, zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda, za jednotjedni provod u luksuznom odmaralištu, piše Jutarnji list.Trošak smještaja, hrane i pića u hotelu bio je 33.972 kune, a Butković je to objasnio tek izjavom da je Širac bio gost Grada tijekom manifestacije Ružica Vinodola, ne pojašnjavajući što je s ostalim članovima obitelji Širac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom su "aranžmanu" i u istom razdoblju 2009. godine u spomenutom odmaralištu boravile i Mirjana Rigljan, tadašnja predsjednica Županijskog suda u Zagrebu te odvjetnica Safeta Ramić Pozderac, no Rigljan tvrdi da Novi Vinodolski nije platio njihove 2.704 kune već se sjeća da je dala novac odvjetnici Pozderac.

Naime, sporni je kompleks pod istragom zbog sumnje da je novac Hypo banke uložen u njega navodno dijelom otišao i u privatne džepove, pa se u predistražnom postupku kao potencijalne osumnjičenike spominju i poduzetnici Bruno Orešar i Gordan Širola te Drago Vidaković, bivši šef Hypo leasinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104080002006 arti-201008160165006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo