ZAKOMPLICIRALO SE / Grabar Kitarović čeka da drugi odluče - gdje će stolovati

20.3.2015.
12:41
VOYO logo

"Prvo sjedište Ureda predsjednika Republike Hrvatske bili su Banski dvori, a nakon njihovog raketiranja , 07. listopada 1991. godine, Ured predsjednika privremeno je premješten na sigurniju lokaciju na Pantovčaku. Sukladno tome, nameće se potreba da se u postupku predviđenom Odlukom konačno utvrdi trajno sjedište Ureda.

Slijedom navedenog osniva se Povjerenstvo koje će utvrditi uvjete, odnosno smještajne potrebe Ureda, a polazeći od sigurnosnih, tehničkih, protokolarnih i prostornih standarda. Posebno će se voditi računa o troškovima postojeće lokacije, te troškovima preseljenja i prenamjene drugih raspoloživih objekata u vlasništvu Republike Hrvatske. U tom smislu, uz ostale objekte, razmotrit će se i nekretnine u Visokoj ulici, kao i opcija smanjenja postojećeg kompleksa Pantovčak", navodi se u priopćenju poslanom iz Ureda predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što Povjerenstvo završi s radom i izradi stručni nalaz, Grabar Kitarović će, u suradnji sa Saborom i Vladom, donijeti odluku o sjedištu svog ureda.

Do tada, navode u Uredu predsjednice, sjedištem Ureda smatrat će se Pantovčak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo