komentirala referendum / Grabar-Kitarović: 'Hrvatska poštuje volju Grka, uz nadu da su svjesni svih izazova i rizika te odluke'

Image
Foto: Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručuje kako Hrvatska u potpunosti podržava odluku grčkog naroda, uz nadu da su svjesni rizika te odluke

6.7.2015.
19:50
Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Iako se tijekom dana suzdržavala od komentara na rezultate grčkog referenduma, iz Ureda predsjednice poslijepodne je poslano priopćenje u kojem Kolinda Grabar-Kitarović poručuje kako Hrvatska u potpunosti poštuje volju Grče izraženu na referendumu.

Grabar-Kitarović se nada da su Grci, koji su na referendumu odbacili uvjete za nastavak međunarodne financijske pomoći, svjesni rizika te odluke i istaknula da grčki primjer pokazuje kako treba izbjegavati populističke mjere u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska u potpunosti poštuje volju grčkih građana izraženu na nedjeljnom referendumu, u nadi kako su njezini građani posve svjesni svih izazova i rizika koje ona povlači", rekla je Grabar-Kitarović u priopćenju.

"Razvoj događaja u Grčkoj mora nam poslužiti kao pouka kako trebamo osvješćivati i osnaživati odgovornost u društvu, kako na osobnoj tako i na institucionalnoj razini s ciljem izbjegavanja svih populističkih mjera koje bi Hrvatskoj umanjile prilike za stabilnu gospodarsku budućnost i bolji život naših građana", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica smatra da nadu ipak donose poruke o volji i spremnosti za iznalaženje rješenja koje bi bilo u zajedničkom interesu svih uključenih čimbenika.

"Držim kako i ovaj izazov pred Europskom unijom treba mudro iskoristiti za jačanje učinkovitog funkcioniranja zajednice naših država, osiguravajući jednak tretman prema svim državama članicama EU", istaknula je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo