nitko nema 76 potpisa / Grabar-Kitarović: 'Apeliram na Reinera da se što prije održi rasprava o raspuštanju Sabora'

Predsjednica kaže da je natpolovična većina zastupnika zauzela stav o potrebi raspisivanja izvanrednih parlamentarnih izbora

17.6.2016.
13:56
VOYO logo

Nakon što je odradila konzultacije sa saborskim zastupnicima i klubovima zastupnika na Pantovčaku, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je izvijestila javnost da je to bio prvi i posljednji krug konzultacija nakon što je u četvrtak Sabor opozvao premijera Tihomira Oreškovića te je time pala Vlada.

"Hrvatsku javnost želim izvijestiti kako me tijekom konzultacija nitko nije uvjerio da uživa 76 potpisa za dobivanje mandata", rekla je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica kaže i da je natpolovična većina zastupnika zauzela stav o potrebi raspisivanja izvanrednih parlamentarnih izbora.

"Obzirom da je rok od 30 dana za konzultacije nemoguće skratiti, apeliram na predsjednika Sabora Željka Reinera da se rasprava o raspuštanju sabora održi što je prije moguće", rekla je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović kaže i da su gotovo svi predstavnici stranaka izrazili želju da se izbori održe početkom rujna te da će o njihovim željama, ali i željama građana, posebno voditi računa pri određivanju datuma izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo