GOSPODARSKA KOMORA SE POHVALILA KARTOM ZA ULAGAČE, A ONI ĆE: / 'Ovo je nekakva igračka, te podatke dat će svaki niži referent''

Image
Foto: PIXSELL /HGK

HGK se propisno osramotio svojom Interaktivnom investicijskom kartom: osim što ulagači ističu kako je u pitanju beskorisna igračka, tone odpada su proglašene sjajnim gospodarskim zonama.

22.4.2017.
9:49
PIXSELL /HGK
VOYO logo

Hrvatska gospodarska komora predstavila je interaktivnu kartu investicijskog potencijala županija RH koja potencijalnim ulagačima na jednostavan način pruža informacije o specifičnim gospodarskim i ulagačkim potencijalima pojedinih županija RH.

Image
DRAMATIČNO UPOZORENJE ULAGAČIMA KOJE ĆE NAS POTRESTI: /

'Prodajte hrvatske i kupite srpske vrijednosnice'

Image
DRAMATIČNO UPOZORENJE ULAGAČIMA KOJE ĆE NAS POTRESTI: /

'Prodajte hrvatske i kupite srpske vrijednosnice'

Karta predstavlja digitalnu platformu putem koje potencijalni investitori mogu doći do informacija o potencijalima pojedinih županija, ključnim gospodarskim granama, dostupnosti radne snage prema stupnju obrazovanja, stopi nezaposlenosti, obrazovnim institucijama, broju stanovnika, prosječnoj plaći, prometnoj infrastrukturi, poduzetničkim zonama i sl. Barem tako tvrde u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podatke može skupiti niži referent - s Wikipedije

No poduzetnik Denis Čupić, predstavnik stranih ulagača, za Dnevnik.hr jer rekao da su informacije koje karta nudi daleko su od onih koje investitori doista trebaju."Ovo je nekakva igračka, kao neki najobičniji teaser kojim nekoga privlačite da razmisli o ulaganju u Hrvatskoj. Najbazičniji podaci koji će svaki niži referent u takvoj tvrtki moći naći već i na Wikipediji", kaže Čupić.

Na kartu je unesena gospodarska zona Brezje kraj Varaždina. U opisu stoji da je kompletno opremljena infrastrukturom, a stvarnost je potpuno drugačija. "Nema nikakve infrastrukture unutar te zone, a u srcu te zone odloženo je 130 tona bala smeća. I svaki ulagač koji tamo dođe prvo će to vidjeti", kaže Čupić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radije vi ukinite birokracije i namete

Udruženje stranih investitora podržava investicijsku kartu Hrvatske, ali kažu kako bi bilo puno bolje da država napravi nešto konkretnije po pitanju uklanjanja administrativnih barijera, koje su već godinama nažalost rak rana za sve koji žele ulagati u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo