Nevjerojatno! Četiri godine ne radi – a prima plaću

Goran Vlahov nije drvodjelac, no dane provodi izrađujući namještaj. Vlahov je carinik, ali četiri se godine nije pojavio na svojem radnom mjestu u Šibeniku.

11.4.2013.
21:31
VOYO logo

"Ovo nije život dostojan čovjeka jer moje temeljno pravo iz Ustava, pravo na rad, meni je uskraćeno zbog postupka poslodavca", kaže Goran Vlahov, inače viši carinski inspektor. A poslodavac je država, točnije carinarnica u Šibeniku.

Priča počinje 2007. godine, kad je Vlahov kao sindikalist prozvao carinsku upravu zbog nezakonitosti. Nakon toga, tvrdi Vlahov, slijedi osveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mobing i uskraćena prava

"Ja sam sustavno bio izložen mobingu, maltretiranju, prava su mi bila uskraćivana", kaže Vlahov za HTV.

Carinu je tužio, a zahvaljujući Zakonu o radu prima i plaću. Pet puta pokušava se pomiriti s poslodavcem. No, tvrdi, svaki su ga put htjeli izigrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je zaista apsurd da netko meni daje plaću da ja radim i stojim kući. To je nevjerojatno i to još od države kao poslodavca koja bi se trebala brinuti o zakonitosti svih postupaka. To je zaista apsurd", kaže Vlahov.

Odbio povratak na posao

Apsurd, tvrde u Ministarstvu financija, nastoje riješiti. Kako u Ministarstvu kažu, od lipnja ove godine ne postoje razlozi zbog kojih se Vlahov ne bi vratio na posao. Raspoređen je na novo radno mjesto u skladu sa stručnom spremom, a smijenjeni su i njegovi bivši rukovoditelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da je odbio povratak na posao dok sud ne donese presudu. Kako odluke suda još nema, Vlahov i dalje ima pravo primati plaću, a ne raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo