Google bike u Zagrebu! Radili đir po Markovu trgu

Google tricikl koji snima Zagreb za Google Maps i uslugu Street View iznenadio je danas pokojeg turista na Markovom trgu, a vjerojatno u čudu ostavio i zaštitarsku službu pred Vladom i Saborom.

19.8.2011.
16:36
VOYO logo

Neobično prometalo tako je moglo zabilježiti pokojeg ministra, osvježenog nakon godišnjeg odmora, i opustjelu zgradu Sabora.

Opremljen s nekoliko kamera, računalom i ostalom opremom teškom preko 100 kilograma i u vrijednosti jednog auta više klase, tricikl snima fotografije visoke rezolucije u radijusu od 360 stupnjeva. Ne zna se koliko će trajati snimanje, a ni koji dijelovi grada su njime obuhvaćeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja nam primijetiti da mladić koji pedalira tricikl nema nimalo lak zadatak. Kombinacija vrućine i 100 kilograma opreme spojene s uzbrdicama i nizbrdicama Gornjeg grada predstavlja zadatak koji bi malo koji rekreativac izdržao. No vjerujemo da će Google, jedna od najcjenjenijih svjetskih kompanija, adekvatno nagraditi njegov trud.

Osim tricikla, Google u svom voznom parku za snimanje posjeduje kombije, automobile i motorne saonice. Tricikl se na Gornjem gradu koristi kako bi se lakše probio kroz njegove uske ulice, a i Google uvijek naglašava kako im je zaštita okoliša na prvome mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ova usluga izazvala je dosta kontroverzi i pitanja oko zaštite privatnosti. Okrivili su je tako i za nekoliko razvoda brakova jer su nestašni supružnici snimljeni u zagrljaju drugih ili kako traže usluge prostitutki.

Također, krive je i za krađe i pljačke jer su potencijalnim lopovima pokazali što se krije u otvorenim garažama ili pak gdje ljudi parkiraju svoje bicikle tijekom radnog vremena. Od bizarnijih "otkrića", već pogađate, "otkrivena" je cijela flota NLO-a i, dakako, Atlantida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, najbizarnija fotografija pojavila se u Mannheimu u Njemačkoj. Tamo je na fotografiji zabilježen goli muškarac koji izlazi (ili ulazi?) u prtljažnik svog automobila. Dokaz da nema granica u ljubavi muškarca i njegovog automobila ili pak greška nastala procesiranjem fotografija - nikada nije utvrđeno.

No, u Vladi mogu mirno spavati. Čak i ako snime primjerice ministra Čobankovića kako pali cigaretu iako se ostavio pušenja, mi to nećemo doznati jer nakon svih negativnih iskustava Google je odlučio zamagliti sva lica koja snimi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107280372006 arti-201008120475006 arti-201006290539006 arti-201006080301006 arti-201007090128006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo