Golubovi teroriziraju Fond za privatizaciju

Hrvatski fond za privatizaciju već se mjesecima bori s pravom navalom golubova, koji opsjedaju zgradu i 'bombardiraju' je svojim izmetom.

24.5.2010.
13:13
VOYO logo

Naime, kako piše Jutarnji list, zaposlenici Hrvatskog fonda za privatizaciju, koji se nalazi u Ulici Ivana Lučića 6-8 u Zagrebu, muku muče s golubovima koji vole skrovita mjesta kakvih je puno u navedenoj zgradi.

Iako je uprava zatražila savjet veterinara i stručnjaka, predložene mjere borbe nisu im pomogle. Pokušali su sa zaštitnim mrežama, šiljcima, zvukovima koji oponašaju glasanje ptica grabljivica, a jedan je veterinar predložio i sustavno trovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zamislite, nakon što smo sve probali i shvatili da je uzalud, jedan nam je veterinar rekao da ih trujemo. Na to nismo pristali jer je nehumano i protuzakonito. Ne vjerujem niti da bi pomoglo dugoročno. Društva za zaštitu životinja bi nas razapela", ispričala je za Jutarnji list neimenovana zaposlenica Fonda.

Zasad se golublji izmet redovito čisti, što je trenutno jedini način borbe protiv potencijalne zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, golublji izmet potencijalni je izvor teških zaraza, i iako je njime 'oblijepljen' dobar dio zgrada u Zagrebu, Gradski ured za zdravstvo još nije zabilježio nijednu atipičnu upalu pluća ili drugu bolest koje se šire udisanjem osušenih čestica zaraženog izmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo